Ömer Dinçer, bir önceki Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu döneminde verilen 55 bin öğretmen atanacağı sözünün yerine getirilemediği için öğretmen adaylarından özür diledi.

'BİZİ AFFEDİN'

Dinçer, "Bu sözü yerine getirebilmek için çok çaba sarf ettik. Ancak hükümetimizin tahsis edebildiği kaynaklarla azami kadro ancak bu kadar olabildi. Bizi affedin." diye konuştu.

Ömer Dinçer, 2011–2012 eğitim öğretim yılının ilk zilini, Haymana'nın Yenice beldesinde bulunan Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Lisesi'nde çaldı. Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, eğitimde öğretmenin rolüne dikkat çekti.

'HATAMIZI KABUL EDİYORUZ'

"Bu gün burada eğitim adına hepimizi onurlandıran ve tam 300 kız çocuğun daha iyi bir hayatın, mutlu bir geleceğin önünü açan öğretmenlerimizden sadece Milli Eğitim Bakanı olarak değil, aynı zamanda hocaları olarak özel bir ricam olacak." diyen Dinçer, bu eğitim öğretim yılı boyunca hem öğretmenlerin kullanmasını hem de öğrencilerine öğretmelerini istediği üç söz ve davranış bulunduğunu vurguladı. Dinçer, bunları 'özür dilerim' , 'haklısınız' ve 'teşekkür ederim' olarak sıraladı. Özür dilemenin yalnızca kuru iki sözcükten ibaret olmadığını vurgulayan Dinçer, "Aksine içimizde yaşadığımız bir öz eleştiri sürecinden sonra hatalı olduğumuzu kabul ederek, bunun gereğini yerine getirmektir." dedi.

'TÜM ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN ÖZÜR DİLİYORUM'

Özür dilemenin bir gurur meselesi değil, kazanılması gereken bir erdem olduğunu vurgulayan Dinçer, "Ben bu yıl önceki bakanımızın 55 bin öğretmen alacağız sözünü yerine getiremediğimiz için tüm öğretmen adaylarından özür diliyorum. Bu sözü yerine getirebilmek için çok çaba sarf ettik. Ancak hükümetimizin tahsis edebildiği kaynaklarla azami kadro ancak bu kadar olabildi. Bizi affedin." şeklinde konuştu. (ensonhaber)