Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, anayasa değişiklik referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıç, "Gençlere demokrasi için, şehit olmak için koş diyorsunuz ama sıra meclis koltuklarına oturmaya gelince 18-20 yaşındaki gençlerin milletvekili olma ihtimalini sorguluyorsunuz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde katıldığı b ir etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Bu topraklardan bizi söküp atmaya çalışanların şunu bilmesi gerekiyor, bu dava köksüz ve öksüz değildir. Geçmişi bilmezsek gelecekle ilgili söyleyecek bir şeyimiz olmaz. Tarihten dert de alabiliriz ders de alabiliriz" diyerek sözlerine başladı.

"'Kim var?' diye seslenildiği zaman sağına soluna bakmadan ‘Ben varım' diyebilecek bir gençliğe ihtiyaç var" diyen Çelik, "Zorlukları aşabilmenin yolu budur. Biliyorsunuz Çanakkale'de 16-18 yaşındaki gençler cepheye koştular. 15 Temmuz akşamı da aynen böyle oldu. Kim var denildiği zaman gençlik, bütün millet meydanlara döküldü. 'Antidemokratik bir uygulamaya geçit yok' dendi. Caddelere döküldüler, vatan için, bayrak için, demokrasi için canını veren 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım gibi bir gençliğe ihtiyaç var. Şu anda anayasa konusu tartışılıyor. 18-20 yaşındaki gençlerin milletvekili olma ihtimali sorgulanıyor. Bu gençlere demokrasi için koş diyorsunuz, şehit olmak için koş diyorsunuz ama sıra meclisteki koltuklara gelince ‘Siz oturmayın 82 yaşındakiler otursun' diyorsunuz. Bu tartışma konusu mudur?" ifadelerini kullandı.

'USAME BİN LADİN'İ ARADINIZ MI?'

15 Temmuz sonrasında ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Adil Öksüz'ün aranması ile ilgili de yorum yapan Çelik, "Bir ülke başkonsolosunun FETÖ'nün öncülerinden birisiyle ilgili söylediklerini hep beraber izliyoruz. Sözünü ettiğim kişiyi, vizesinin iptal olduğunu söylemek için telefonla aradığını söylüyorlar. Vizesini iptal etiğiniz herkesi arıyor musunuz? Bin Ladin'i aradınız mı? Yok. Neden bunu arıyorsunuz? Tezgah ortada, bu millete kurulan büyü bir tezgah var" dedi.