AK Partili Çelik, Uludere olayında 34 sivil vatandaşın yanında 6 PKK’linin de öldürüldüğüne dair haberlerle ilgili olarak ‘Bunlar komplo teorisi’ dedi.

Bu konuda birçok medya organlarında ölenler içinde 6 PKK’li olduğu, cesetlerinin kaçırıldığı yönünde hiçbir delil ve kaynak gösterilmeden haberler yapılmıştı. Bu şekilde katliam meşru gösterilmek istenmişti. Özellikle sosyal medyada bu haber üzerine ırkçılar tarafından “bir de tazminat ödenecek” diye yoğun yorumlar yapılmış, Uludere katliamının gerekli olduğu yazılmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Uludere’de, 34 sivil vatandaşın yanında 6 PKK’linin de öldürüldüğü haberlerinin sorulması üzerineyse “Hükümette böyle bir bilgi söz konusu değildir. Bunlar komplo teorisi. Devlet yanlış yapıldığını kabul etmiştir” dedi.

Hükümet sözcüsü Çelik, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, "Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce askeri yetkililer Başbakan olarak sizi arayıp '50 kişilik grup var, içlerinde sivil de var' dediklerinde siz 'neye mal olursa olsun vurun' dediniz mi demediniz mi?" sözlerine ise değinmedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de "Uludere’de hedef seçimi konusunda hiçbir şey yapmadık” demişti. Bakan Çelik bu konuda da bir yorumda bulunmadı.

DEMOKRAT HABER