Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Albayrak "Bir IMF planı yok" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yabancı yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldi.

Mali disiplinden taviz verilmeyeceğini söyleyen Albayrak, 6 bini bulan yabancı yatırımcılarla yaptığı telekonferans görüşmesinde, “Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız” dedi.

Albayrak şu mesajları verdi:

Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız. Türk bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bankacılık sektörüne destekten tereddüt etmeyiz. Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabilir. Enflasyonla mücadelede Merkez Bankası’nın ihtiyaç duyduğu her türlü mali yaklaşımı sağlayacağız. Mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz.

Daha fazla mali sıkılaşmayı sağlayacağız, yapısal reformlar önceliğimiz. Yatırımcılardan destek gördük, Türkiye ekonomisine güven devam ediyor. Güveni artırmak için her türlü adımı atacağız. Bir IMF planı yok, yeni yatırım çekmeye odaklandık.

ABD Hazine Bakanı ile iyi iletişim içerisindeyiz. Türkiye, yatırımcılar için cazip bir gelişen piyasa olmaya devam edecek. Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. Sürdürülebilir büyüme için ekonomi yeniden dengelenmeli.