Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay’da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Merkezi’nde geçirdi.

Akar, bölgede yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada Rusya Savunma Bakanlığı’ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklamayı yalanladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın "Suriye Ordusu HTŞ'li teröristlere operasyon düzenledi. Türk askerleri onların arasındaydı. Türk askerlerinin o bölgede olmaması gerekiyordu” açıklamasını yalanladı.

Milli Savunma Bakanlığı Rusya'dan yapılan bu açıklamayı şöyle yalanladı: "Birliklerimizin nerede olduğunu Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkililerle koordine etmemize rağmen saldırı gerçekleşmiştir. İlk atıştan sonra uyarmamıza rağmen saldırı devam etmiştir. Saldırı anında birliklerimizin etrafında silahlı başka bir grup da bulunmamaktadır.

Hulusi Akar şu mesajları verdi:

‘BİLGİ VERDİK’

Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib’de bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu’nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir. Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur.

‘SİLAHLI GRUPLAR YOKTU’

Ayrıca bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını burada belirtmek isterim. Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla derhal 200’den fazla rejim hedefi ağır şekilde ateş altına alınmıştır. Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir.

‘OPERASYON SÜRECEK’

Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir. Bakan Akar, “Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Operasyonlarımız Mehmetçiğe ve bölgedeki mazlumlara uzanan kanlı eller kırılana kadar devam edecektir” dedi.