MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. 

17-25 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesini eleştiren Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na seslendi.

Bahçeli şunları söyledi:

"17-25 failleri mahkemeye bile çıkarılmadan, bağımsız hakimlerce araştırılmadan adaletten kaçırılmıştır.

Her sıkıştıklarında imam hatipe sığınan, başörtüsünün altına saklanan içi baca dışı hoca olanların maskeleri düşmüştür. Bunların dilinde besmele vardır kalpleri mezbelelik çukurudur. 17-25 Aralık'ın darbe olarak mimlenmesinden itibaren tüm suçlama ve isnatlar reddedilmiştir. AKP hukuka zincir vurmuş, yargı bağımsızlığına kara çalmıştır.

AKP adalet müesseselerini tıkamış iftira silahıyla taramıştır. Savcılar makul şüphelerle tespit yapmış emniyet güçleri de talimatları uygulamıştır. Rüşvet yuvasına hırsızlık kavuğuna adaletin sopası değmiş içerdekiler birer birer dışarı çıkmıştır. Olayın çokta şaşırtıcı olmayan yanı bu mimarın Recep Tayyip Erdoğan olmasıdır.

Yatak odasında para madeni işlettiğinden Zarrab’ın önüne yatmaktan başka çaresi kalmayan, bakanın evladına ait 7 adet kasanın içinde biriktirdiği 1,5 trilyon iade edilecek midir? Demek ki savcı kasaları somut delil görmemiş, makul bulmamıştır. Banka müdürünün kutularından çıkan 4,5 milyon dolarına ne olacaktır? Bu para da iade edilecek midir?

Montaj dublaj piyes denilen tapenin, ses ve görüntü kaydının, 29 klasörlük delil dosyasının başına ne gelecektir? MİT tarafından 17 Aralık'tan aylar önce devrin başbakanına sunulan kara para aklama raporu nerede kimin nezaretinde imha edilecektir? 700 bin liralık saat ne olacaktır? İranlı karanlık adamın elleri öpülesi babasına İtalya vizesi almak için akaracı makaracı, ki muhtemelen şeker hastası olmasından… Beşer yüz bin dolarlık para demetlerine ne olacaktır?

Eğer bunlar adamsa insansa adamlık ve insanlık tekrardan tarif edilmelidir.

Tahminlerim beni yanıltmıyorsa İranlı için de bir güzellik yapılacaktır. PKK’nın kara parasından sorumlu kadroya alıp, cari şerefsizlik açığının yüzde 25’ini kapatması olmayacak bir şey değildir. 17 Aralık'ta baba ile evladı arasında geçen para sıfırlama temalı o ünlü ve tarihe geçecek, acemi çaylakların dikkatle dinlemesi gereken diyaloglara ne olacaktır? Para sıfırlanabilir velakin adalet sıfırlanamaz. Hukuk sıfır çekmez, çekemez. 17-25 rumuzlu kişiye sesleniyorum. O kendisini iyi bilecek ve yeni fatihçiklerine hakaretler saydıracaktır. Uzaya da çıksan nefesimiz ensende elimiz yakandadır.

Türkiye’nin iç yaralayıcı rüşvet ve yolsuzluk enkazını muhakkak kaldırmak şarttır. Türk milleti 17-25 Aralık defterini kapatmamış, hak yerini buluncaya, tüyü bitmemiş yetimler oh be diyene kadar kapatmayacaktır. Hırsızla kavgamız rüşvetçiyle husumetimiz en ufak bir yavaşlama ve savsaklama göstermeden şevkle sürecektir.

Başbakan Davutoğlu, aldığı brifing esnasında, adaletin ikame edilmediği düzenlerin sürdürülebilir olması mümkün değil açıklamasında bulunmuştu. Kendisi katıldığı bir tv programında, yargı bağımsızlığının yerleşmediği bir ülkede kimse kendinden ve geleceğinden emin olamaz diyerek, devamla “Bir savcı bir de şuraya sorayım demişse o an adalete ihanet etmiştir. O sorduğu kişi melek dahi olsa ihanet demektir” sözleriyle altı çizilmesi gereken bizim de iştirak ettiğimiz bir durum tespiti yapmıştır.

17-25 Aralık'tan sonra sözü Davutoğlu’na bırakıyorum. Evet sayın Davutoğlu, şahsınıza yönelik cevabı çok kolay iki seçenekli sorum şu olacaktır.17-25 soruşturmasının kapatılması ihanet midir, değil midir?"