Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkezde gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

MHP Lideri Bahçeli, Suriye Kürdistanı'ndaki Kürtleri temsil eden PYD'nin Resulayn (Serekaniye) ve Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kazanımlar elde etmesine tepki gösterdi. Hükümetin, PYD'nin özerk yönetim kurması durumunda askeri güçle müdahale edeceğini açıklamasını istedi.

''ASKERİ GÜÇ KULLANIN''

MHP Lideri, ''Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda provokasyona izin verilmemelidir. Askeri caydırıcılığın gereği olan hazırlık ve tedbirlerin sınır bölgemizde fiili uygulamasına geçilmelidir'' sözleri ile hükümeti "askeri güç" kartını kullanmaya çağırdı.

Bahçeli, Irak'taki Federal Kürdistan'ın uyarılmasını da istedi: ''Barzani, Suriye'deki PKK unsurlarına karşı tüm desteğini kesmesi için açık bir dille uyarılmalıdır.''

''TENCERE TAVA'' ÇIKIŞI

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Tencere tava çalanları yargıya bildirin" çağrısına da, ''Şu çirkinliğe edepsizliğe bakın ki elinde silah taşıyanlar barış yanlısı, tencere tava bulunanlar kamu düzenini bozan suçlulardır. İşte burası sözün bittiği yerdir. Bu gidişle tencere tavanın yasaklanması üretiminin azalması herhalde imkansız sayılmayacaktır'' sözleri ile tepki gösterdi. (ntvmsnbc)