MHP Lideri Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na polis cenazesinde mermi atılmasına ilişkin, ''Bu densizliği ve provokatörlüğü hoş görmek mümkün değildir. Organize ve siyasi bir hamledir. Bu edepsizliğin hesabı sorulmalı işbirlikçileri deşifre edilmelidir'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI

Bu densizliği ve provokatörlüğü hoş görmek geçiştirmek mümkün değildir. Cami avlusunda ana muhalefet liderinin önüne mermi kovanı atmak bize göre organize ve planlı siyasi bir hamledir. Bu edepsizliğin hesabı sorulmalı işbirlikçileri deşifre edilmelidir.

MUHAMMED ALİ'NİN CENAZESİ

Muhammed Ali 4 Haziran'da hayata gözlerini yumdu. Son yolculuğuna uğurlanırken Sayın Erdoğan da oradaydı. Sayın Erdoğan'ın ziyaretini Türk devletinin itibarının adeta ayaklar altına alındığı bir ortama dönüşmüştür.

Kendi şehidimiz varken acımızı yok sayıp başka ülkedeki cenaze merasimine iştiraki tasvip etmiyoruz. Sayın Erdoğan'ın Muhammed Ali'nin cenazenin de görüp de şehit cenazemizde bulamadığı nedir?

Katıldığınız cenaze merasiminde konuşma yapmak isteniz söz verilmedi. Tabutun başında Kur'an okumak istediniz onay çıkmadı.

Sayın Erdoğan ABD dönüşü yaptığı açıklamada 'Buraya gelişimizdeki birinci neden dini vecibemizi yerine getirmekti. Dini törenden sonra orada yapılacak merasim netleşmemişti o nedenle kalmaya gerek duymadık' dedi.

Dini vecibelerinizi Türkiye'de yaptınız önünüze taş koyan mı oldu? Cenaze merasimine gittiğiniz halde katılmadan döndünüz ne geçti elinize? Cumhurbaşkanı ülkemiz hassas bir dönem içerisinde olduğu için döndük diyor.

Günaydın Sayın Erdoğan oldu olacak bari bir de kalsaydınız sınırlı sayıdaki dostlarınız karpuz kesmese de ikram edecek bir şey muhakkak bulurlardı.

Bu aziz ülke ABD'ye koşa koşa giderken de sayenizde hassas bir dönemdeydi. Dost nasihati veriyorum gelin şu sıralar ABD'ye pek gitmeyin hele bir sular durulsun yeni başkan seçilinceye kadar başınızı gömdüğünüz kumdan çıkarmayın. İranlı kaçakçı alayınızı ele verirse okyanus ötesinde yandaş hakim ve savcı da bulamazsınız.''