Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı çok sert eleştirdi. Başbakan'ı baskıcılıkla suçlayan Bahçeli 'Erdoğan Twitter polisliğine soyunmuştur' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Hükümetin Gezi Parkı eylemlerine karşı sert tutumunu eleştiren Bahçeli, Başbakanı ‘twitter polisi’ olmakla suçladı.

Bahçeli şunları söyledi:

“ERDOĞAN DEĞİŞEN DÜNYADAN HİSSE ALAMADI”

- Dünya bir asır evvelki dünya değildir. İlkel siyaset anlayışının aklı başında, ne istediğini bilen taliplisi kalmamıştır. Geçmişin tozlu raflarında her derde deva siyaset modelleri aramak, insanları birbirine düşürmek çok kötü sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Sansür ve baskının normal görüldüğü bir zamana dönmemiz düşünülemeyecektir. Erdoğan’ın bunlardan hiçbir hisse almadığı anlaşılmaktadır. İpini koparmış şamandıra misali nereden duracağı, nerede akıllanacağı belli değildir. Karşımızda kimseyi dinlemeyen birisi vardır. Karşımızda kendisini herkesten üstün tutan biri vardır. Erdoğan kendini Kaf Dağı’nın tepesinde görmüştür. Türkiye vahim meselelerle yüz yüzedir. Milli iradeye duyulan alerjiler Başbakan hükümetiyle örtüşmüştür.

“TWITTER POLİSLİĞİNE SOYUNDU”

- Öğretmenleri azarlamış. Öğrencileri haşlamış. Twitter polisliğine soyunmuştur. Büyüklenmenin son aşaması budur. Örnek alınan, gıptayla bakılan bir ülke kıvamına geldiğimizin yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Demokrasiyi benimseyemeyen bir partinin artık sağlayacağı bir şey kalmamıştır. Saygısızca insanlarımızı ayrıştırma çabaları artık yetmiştir. İnanan inanmayan çekişmesi desteklenmiştir. Kavgalar nüksetmiştir. Baş örtüsü takan takmayan, üç çocuk yapan yapmayan, içki içen içmeyen konularının üzerine gitmiş. Tahrik kampanyaları sürmüştür.

- Adalete duyulan güvenin azalması, zorba kararlar tepkiyle karşılanmıştır. Elbet her şey bunlara sınırlı değildir. Sosyal ve ekonomik problemlerin artması, insanların umudunu kapatmıştır. Sürekli kin aşılamıştır. Gezi Parkı bunun için alan oluşturmuştur. Hak arayan herkes tehdittir Başbakan Erdoğan’a göre.

“MISIR İÇİN SÖYLEDİKLERİNİ UNUTTU”

- Taleplerini sıralamaya kim kalktıysa suçlanmıştır. Geçmişteki sözleriyle çelişkiye düşmekten rahatsızlık duymamıştır. 2011 grup toplantısında Erdoğan’ın Mısır hakkında yaptığı konuşmayla bugün yaptıkları tam tersidir. O konuşmadaki “Hak ve özgürlüklere kimse kayıtsız kalamaz. Demokrasi halkın sesine sahip çıkmayı gerektirir. Halka gözünü kapatan yönetim uzun ömürlü olmaz” sözlerini unutmuştur.

“MİLLETİ BÖLMEYE ÇALIŞIRKEN KENDİ BEYNİNİ DİLİMLEDİ”

- Bu kadar gel gitleri olan birisinin siyasi inandırıcılığı nasıl olacak? Türk milletini 36’ya bölmeye çalışırken kendi beynini dilimlemiştir. Geçmişte biz herkes için daha fazla özgürlük istiyoruz diyen Erdoğan, şimdi hakkını arayanlara gaz sıktı, cop sallattı. Bu makul görülecek şey değildir. Başbakan işgalcilerle düşüp kalkan birisi varsa o da sensin. İstanbul’un güzelliği senin sayende darbe üzerine darbe almıştır.

“TÜRK GENÇLİĞİ ALDANMAZ”

- Başbakan Erdoğan bilmelidir ki gençlerimizi küçümsemek hiçbir şey kazandırmayacak. Türk gençliği aldanmaz, aldatmaz oyuna da gelmez. Sen aldatmanın manifestosunu yazmaya devam et, gençlerde seni kara kalemle çizecek. Başbakan Erdoğan iradeye saygı mitingleri düzenlemektedir. Konuşmaları ayrımcıdır, tehditkardır. Yüce dinimizi kendi tekeline almış gibidir. “Namazda kıyamla direniriz, twet atın, bir besmelemiz yeter, bu milletin duası yeter” Bunlar ancak düşmana söylenecek sözlerdir. Erdoğan kendisini ne zannetmektedir. Besmele çekmesini bir tek kendisi mi bilmektedir. Bu kafa yapısıyla nereye gidecektir? Başbakan ulema mıdır?

“YAPAMIYORSAN GİT”

- Başbakan siyasi bir afet olmayı başarmıştır. Başbakan Erdoğan görevini yeterlilik düzeyini gözden geçirmelidir. Arap baharı gibi olmuştur. Hassas davranacak basireti göstermelidir. Süratle zaman geç olmadan demokrasinin önünü açmalıdır. Türkiye Erdoğan’a muhtaç değildir. Yapamıyorsa gitmelidir.