MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli 104 amiralin yayımladığı Montrö bildirisine tepki gösteren Bahçeli, "Demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan, gel gel yapan 104'lükler büyük bir suç işlemişlerdir. Bu suç cezasız kalamaz, kalmayacaktır" dedi.

“Anayasa Mahkemesi'nin HDP'yi kollayan tutumu bizim nazarımızda hükümsüzdür. Dağda elde edilen stratejik üstünlüğü TBMM'de kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. AYM adil ve hakkaniyetli bir karar vermemiştir. Mahkeme üyelerine soruyorum bu aziz vatanda bulunmamızın da usul eksikleri var mıdır” siye soran Bahçeli AYM’yi hedef alarak, “HDP'ye zaman kazandıran AYM'nin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü umursamadığını görüyoruz. Halen AYM başkanlığı makamını işgal eden şahsın geçmişte polis akademisi başkanıyken 1 Ağustos 2009 tarihindeki PKK açılımına nasıl ev sahipliği yaptığını, 12 kötü adamı nasıl ağırladığını o görevdeyken hangi şaibeli işlere karıştığını biz gayet iyi biliyoruz. O tarihlerde polis akademisinde sözde Kürt çalıştayı düzenleyen şahıs bugünün AYM başkanıdır. Bu şahsın halkın demokrasi partisi duyarlılığı ihanetle çözülmeye teşneli yeni bir vaka değildir. AYM'nin mevcut hali ile milletimizin vicdanında karşılığı yoktur. Mahkeme başkanının da tarafsızlığı söz konusu değildir. Bu mahkemenin kapısına kilit vurularak yeniden yapılandırılması demokrasi sorumluluğudur. AYM'nin bir darbe mirası olduğu ortadadır” dedi.

Bahçeli, amirallerin rütbelerinin sökülmesi çağrısını yineledi. MHP'nin Meclis grubu toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 ‘KİMSENİN MONTRÖ'YÜ FESİH EDELİM DEDİĞİ YOKTUR’

"Türkiye 4 Nisan'da 104 emekli, amiralin bir nevi muhtırası ile sarsılmıştır. 1936 tarihli Montrö boğazlar sözleşmesi Lozan'ın tamamlayıcı bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimizi, Karadeniz'in barış ve istikrar güvencesidir. Kaldı ki kimsenin de Montrö'yü tartışmaya açtığı, fesih edelim dediği de yoktur. Bu zorlama zekâ özürlü yaklaşımın failleri herkesi kendileri gibi aptal ve ahmak mı zannediyorlar. Beyinlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya vefa borcudur.

‘104'LÜKLER SUÇ İŞLEMİŞLERDİR’

Demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan, gel gel yapan 104'lükler suç işlemilerdir. Bu suç cezasız kalamaz kalmayacaktır. Hayret etmemek elde değildir. Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz! Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren ortak bir bildiriye imza attıran, gece yarısı muhtıra ihtimasına sokan asıl motivasyon nedir? İplerini tutan zihniyetin eşgali ve robot resmi kimleri göstermektedir?

‘BUNLAR DENİZCİLİĞİN YÜZ KARALARIDIR’

Üzerinde durulması ve sorgulanması gereken bir diğer muamma da; meshul kokuşmuş bildiri günü birlik ve lokal bir tepki midir? Bir tür kripto haberleşme midir? Yoksa zincirleme bir reaksiyonun ilk etabı mıdır? Bir süredir ülkemizin maruz kaldığı siyasal ve ekonomik sorunlar birbiriyle kopuk değil aynı kriz güzergâhına ortaklaşa sadece farklı yollardan ulaşma gayretidir. Bize göre 4 Nisan çıkışını detaylarıyla ele almak şarttır. Bunlar denizci değil denizciliğin yüz karalarıdır. Söz konusu muhtıra emeklilikle canı sıkılan, biraz da adımızdan söz ettirelim diyen bir meczubun işi değildir. Bunları deniz nasıl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalı, cüretlerinin bedelini ödemelidirler. Gece yarısı bildirisi hangi mihrakların bildirisidir?

‘DEMOKRASİYİ HEDEF ALAN TORPİDODUR’

Neymiş düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı esasmış. Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur, bu bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır. Emekli ve erdemsiz bu amiraller bu bildiride aynen şöyle tehdit savurmuşlardır 'Aksi halde TC tarihte örnekleri olan bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidiyle karşılaşabilecektir' Bu ifadeler neyin dayatmasıdır? Neresi ifade özgürlüğüdür? Buna demokrasi ve ifade özgürlüğü diyenler vesayetçi odaklar, emperyalizmin piyonları, damgalı darbe çığırtkanlarıdır. Akılları sıra 15 Temmuz'un rövanşını almaya çalışan utanmazlara Türk milleti haddini bildirecek güce de cesarete de fazlasıyla sahiptir. Hiç kimse sinir uçlarımızla oynamasın. Darbeler sayfası kapanmıştır.

‘HESAP VERME VAKTİ GELMİŞTİR’

Darbe demek uçurum demektir, hıyanet demektir. Darbe demek akan, gözyaşı demektir. Darbe demek tarihin gerisine düşmek demektir. Darbe heveslileri, bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Böyle bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yine Marmaris'ler bulunduğu bir zamanda kamuoyuyla paylaşılan 4 Nisan bildirisi ayaklarımızın altında çiğnenmiştir. Şimdi bu bildiriye imza atanların hesap verme vakti gelmiştir. İbreti alem için 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmeli, emeklilik hakları ellerinden alınalı maaşları  kesilmelidir. Bildiri ile ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekamül ettirilmelidir. Arkasında önünde kimler var alayı ortaya çıkarılmalıdır. "

Meşhur bir anketçinin bir tv kanalında demedik laf kalmıyorlar yazıklar olsun sözünü de muhatabına iade ediyorum bu milletin nimetleri gözüne dizine dursun diyorum. Asıl sana yazıklar olsun. 4 Nisan bildirisi ile parlayan gözlerin milli iradeyle inanıyorum ki kararacaktır. Dilerdim ki  bu 104 emekli amiral Doğu Akdeniz'deki beka mücadelemizle ilgili vatansever bir çıkış yapsalardı."

'KÜRT ÇALIŞTAYI DÜZENLEYEN BUGÜN AYM BAŞKANIDIR'

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'yi kollayan tutumu bizim nazarımızda hükümsüzdür. Dağda elde edilen stratejik üstünlüğü TBMM'de kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. AYM adil ve hakkaniyetli bir karar vermemiştir. Mahkeme üyelerine soruyorum bu aziz vatanda bulunmamızın da usul eksikleri var mıdır! Bugün  HDP'nin iddianamesini usul eksiklikleri var diyerek gerisin geriye iade eden zevat bir saatliğine de olsa dağda ovada sınır ötesinde hainlerin karşısına çıkabilecek yürekliliği gösterebilecek midir?

İddianame kapsamında yok şurası olmamı yok burası eksik kalmış diye Anayasa Mahkemesi'nin başkan ve üyeleri bunu gidin de şehit analarına anlatın. Biz millet ne diyorsa ona göre hareket ediyoruz. Biz aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamanın derdindeyiz. HDP'ye zaman kazandıran AYM'nin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü umursamadığını görüyoruz.

‘AYM'NİN BİR DARBE MİRASI OLDUĞU ORTADADIR’

Halen AYM başkanlığı makamını işgal eden şahsın geçmişte polis akademisi başkanıyken 1 Ağustos 2009 tarihindeki PKK açılımına nasıl ev sahipliği yaptığını, 12 kötü adamı nasıl ağırladığını o görevdeyken hangi şaibeli işlere karıştığını biz gayet iyi biliyoruz. O tarihlerde polis akademisinde sözde Kürt çalıştayı düzenleyen şahıs bugünün AYM başkanıdır. Bu şahsın halkın demokrasi partisi duyarlılığı ihanetle çözülmeye teşneli yeni bir vaka değildir. AYM'nin mevcut hali ile milletimizin vicdanında karşılığı yoktur. Mahkeme başkanının da tarafsızlığı söz konusu değildir. Bu mahkemenin kapısına kilit vurularak yeniden yapılandırılması demokrasi sorumluluğudur.

AYM'nin bir darbe mirası olduğu ortadadır. İsmet İnönü 1954 seçimleri kampanya döneminde ilk mitingi 9 Nisan 1954'te Malatya'da yapmış burada AYM ihtiyacına temas etmiştir. 12 Ocak 1959'da toplanan CHP'nin 14. büyük kongresinde yayımlanan ilk hedefler beyannamesinde AYM'nin kurulması hedeflenmiş, 27 Mayıs darbecilerin ilk icraatı da bu hedefi hayata geçirmek olmuştur. AYM ayet hükmü değildir. Zamanın ruhuna, milletimizin beklentilerine müzahir şekilde yapısı değişebilecektir. Hiç kimse bize durum hatırlatması yapmasın. Biz neyin ne olduğunun farkındayız.

Bu nedenle AYM bugünkü haliyle devam edemez, inandırıcılığından güvenilirliğinden bahsedilemez. Türk milleti yeni ve tarihi özelliklerine uygun bir yüksek mahkeme kurmaya muktedirdir. Buna da hakkı vardır. AYM'nin kapatılmasıyla ilgili teklifimizi sulandırmaya çalışanları şaşkınlıkla izlediğimizi alayının sözlerini not ettiğimizi sırası geldiğinde önlerine koyacağımızı herkesin bilmesinde fayda vardır.

‘KILIÇDAROĞLU HDP'NİN CHP'YE KATILIMINI SAĞLAMALIDIR’

Kılıçdaroğlu çok meraklıysa olağanüstü kongreyi toplamalı, HDP'nin CHP'ye katılımı sağlamalıdır. Hodri meydan cesareti varsa buyursun denesin. HSP ile yasak ilişkiyi resmi, birlikteliğe dönüştürsün bunun vebaline de katlansın.