MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Teşkilatı’nın organize ettiği akşam yemeğinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, “İstanbul, Türk-İslam medeniyetinin yüz akıdır. İstanbul, elleri öpülesi ecdadımızın şanlı emanetidir. Şunu bilin ki, inanırsak mutlaka başarırız. Çevresine kötümserlik aşılayanları, iş yapmak yerine laf yapanları kenara itersek önemli mesafeler alırız. Bir olursak her zorluğu yeneriz. Zulüm 1453’te başladı diyen soysuzlarla görülecek hesabımız vardır” dedi.

AKP adaylarının da kazanması için çalışacaklarını dile getiren Bahçeli, “Şayet İstanbul zilletin yönetimi altında olursa milli bekamız ağır hasar alacaktır. Çünkü; zillette hayır yoktur. Zillette umut yoktur. Zillette gelecek yoktur. Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı zilleti silip süpürecektir” diye konuştu.

Bahçeli, “500 yıla yakın bir süre Türklüğün başkenti ve hükümranlık merkezi olmuş bu büyük kentin önemi bizim için çok ayrı, çok anlamlıdır. Bu muhteşem kentte elde edeceğimiz siyasal sonuçlar, bütün yurttaki mücadelemizde moral ve motivasyon kaynağı olacaktır. İstanbul, bugünkü toplumsal dokusu ile ülkemizin bütününü temsil eden büyük bir kaynaşmanın eseridir” dedi.

“Verilen mücadelelerin, katlanılan zahmetlerin, dayanılan zorlukların farkındayım” diyen Bahçeli, “Aynı zamanda yan gelip yatanların, köşe bucak dedikodu yayanların, emek vermek yerine engel çıkarmak için uğraşanların dönen tekere çomak sokmalarına izin vermiyorsunuz. Davayı büyütmek yerine kendisini büyütmeye çalışanlara, davayı yükseltmek yerine çıkarlarını yürütmeye çabalayanlara karşı çıkıyorsunuz. Bu nedenle hepinize müteşekkirim” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’DA HEDEFİMİZDEKİ MERTEBEDE DEĞİLİZ’

İstanbul’da istedikleri yerde olmadıklarını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Mazisi yarım asrı bulmuş MHP bu kentte olması gereken yerde, hayal ve hedefindeki mertebede değildir. Bunun pek çok sebebi vardır. Bu sebepleri doğru teşhis ederek, doğru tedaviyle buluşturarak gücümüze güç katmamız, yürüyüşümüze sürat eklememiz ortak gayemiz olmalıdır. Bu gayeden taviz veremeyiz, buna ilgisiz ve duyarsız kalamayız. İstanbul, Türk-İslam medeniyetinin yüz akıdır. İstanbul, elleri öpülesi ecdadımızın şanlı emanetidir. Şunu bilin ki, inanırsak mutlaka başarırız. Çevresine kötümserlik aşılayanları, iş yapmak yerine laf yapanları kenara itersek önemli mesafeler alırız. Bir olursak her zorluğu yeneriz. Zulüm 1453’te başladı diyen soysuzlarla görülecek hesabımız vardır.”

‘ARTIK İSTANBUL’DA BİR BELEDİYEMİZ OLSUN’

Cumhur İttifakı kapsamında 3 ilçede MHP 36 ilçede AKP adaylarının seçime katılacağını hatırlatan Bahçeli, “MHP hem Maltepe’de, hem Beşiktaş’ta, hem de Silivri’de belediye başkanlıklarını kazanmak için mücadele halindedir. Artık İstanbul’da bir belediyemiz olsun, artık İstanbul’a yerel düzeyde doğrudan bir hizmetimiz dokunsun” dedi.

AKP adaylarının da kazanması için çalışacaklarını dile getiren Bahçeli, “Şayet İstanbul zilletin yönetimi altında olursa milli bekamız ağır hasar alacaktır. Çünkü; zillette hayır yoktur. Zillette umut yoktur. Zillette gelecek yoktur. Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı zilleti silip süpürecektir. Milli beka için Cumhur İttifakı’nın Mahalli İdareler Seçimleri’nde de varlığına kanaat getirdik, ona göre siyasetimizi ve stratejimizi tayin ettik” diye konuştu.

‘BEKA SORUNUNU GÖRMEYENLER BELAYI BULACAKTIR’

İsim vermeden “Yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zeka sorunudur” diyen CHP’nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

“CHP yine tarihin yanlış tarafındadır. HDP’yle gönül ittifakı kuranlar, FETÖ’nün kumandası altında olanlar, YPG’yi kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum görenler bekayı nereden bilecek, bekanın nesini idrak edecektir? Bunlar bekayı bilmeseler de zeka sorunları olmadığı kanaatimdeyim. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne tiyatro diyen kripto işbirlikçiler beka sorununu göremezler. HDP’yle yasak ilişki yaşayanlar, PKK’lılara arkadaş diyenler için beka sorunu doğal olarak ham bir hayaldir. Güney sınırlarımız boyunca sahnelenen vahşet ve dehşete bir kez olsun tepki göstermeyen, haine hain diyemeyen, katile katil diyemeyen, milli güvenlik için kaygı taşımayan zevat için beka sorunu değil börek-çörek sorunu vardır. Üstelik 1881 adet Atatürk hakkındaki kitabı 2 bin 500 liradan satanlar için beka sorunu değil, ballı kaymaklı ticaret sorunu vardır ve bu sorunu da alavere-dalavereyle çözmüşlerdir. Türkiye’nin beka sorunu yok demek için bir insanın ya sabah-akşam fok balığı belgeseli izlemesi, ya da nesli tükenen kuşların peşine düşüp ülkeler arası mekik dokuması yeterlidir. Beka sorununu görmeyen belayı mutlaka bulacaktır.”

‘MADURO’NUN BOYUN EĞMEMESİ DİLEĞİMDİR’

Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösteren Bahçeli, “Trump seçilmiş bir devlet başkanını yayımladığı Twitter mesajıyla devirmeye kalkışmıştır. Bu haydutluktur, darbeciliktir, despotluktur, kanunsuzluktur, hüsran verici bir ilkelliktir. Maduro’ya yapılan alçak girişim bundan sonra başka ülkeler için emsal teşkil edebilecektir. Trump’ın Maduro’ya darbe teşebbüsünü şiddetle kınıyorum” dedi.

İç savaş yaşanmadan Venezuela’daki krizin çözülmesini dilediğini söyleyen Bahçeli, “Maduro’nun teslim olmaması, boyun eğmemesi, emperyalizmin esaretine girmemesi dileğimdir. Dikkatlerimizi çekmedi sanılmasın, ülkemizdeki işbirlikçi tatlı su demokratlarından Maduro’yla ilgili tek bir söz işitilmiş değildir. İbretlik şekilde zillet suskundur, vurgun yemiş gibidir. Biz ise zalime zalim demeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.