Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya verilen sağlık raporu nedeniyle 21 doktorun gözaltına alınmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ‘evrakta sahtecilik’ yaptıkları ileri sürülen ve aralarında eski başhekim T.A.’nın da bulunduğu 21 doktor gözaltına alınmıştı.

MHP Genel Merkezi’ne girişinde gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Uzun zamandır hükümlü olarak cezaevinde bulunan Alaaddin Çakıcı Keskin Cezaevi’nden önce rahatsızlığı nedeniyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne nakledilmiş ardından Sincan Cezaevi’ne getirilmiştir. Bu süre içinde önce Kırıkkale Başsavcısı görevden el çektirilmiş bugün ise basından öğrendiğim kadarıyla altısı uzman doktor olmak üzere 21 hekim gözaltına alınmıştır. Ülkemizde çok yönlü sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların yoğunlaştığı ve derinleştiği bu süreçte Türkiye’nin ve yönetiminin tek sorunu sayın Aladdin Çakıcı olmasa gerektir” dedi.

Bahçeli, Aladdin Çakıcı hakkında daha önce verilen sağlık raporuyla ilgili kuşkuların Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne kadar incelenerek sonuca ulaştırılabileceğini söyledi.