MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Covid-19 salgınına karşı tedbirlerin uygulandığı kurultay salonunda partililer, basın mensupları ve davetlilere maske ve dezenfektan verilirken kurultaya katılan herkesin testleri yapıldı. Kurultayın yapıldığı salona 'Safımız belli, tarafımız belirgin, sevdamız millettir', 'Birlikte başardık 1923, birlikte başaracağız 2023', 'Cumhur ittifakında birlik Türkiye'de dirlik', 'Terörle mücadele andımız milli beka ahdımız', 'Türk Devletinin istiklali Türk gençliğinin istikbali' afişleri asıldı.

Kurultaya AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu, BBP, DSP,  Bağımsız Türkiye Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi temsilcileri katıldı.

Kurultay'ın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, HDP'nin kapatılması ve muhalefet partilerini gündemine alan MHP lideri Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır" dedi. Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifine ilişkin olarak, “Beyhudedir, geleceğe dair söyleyecek bir şeyi olmayanların acıklı kıvranmasıdır” diyen Bahçeli, “Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. Milli iradenin tartışmaya açılması demokratik bir hattan öte baskıcı, bağnaz, hazırlıksız, tahammülsüz ve tahakkümcü bir siyaset ayıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi siyasi hukuki, ve ekonomik reformlarla kökleştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Memnuniyetle söylenmesi gerekir ki bu süreç kararlılıkla devam ettirilmektedir. Eksik varsa giderilecek yetersizlik varsa telafi edilecektir” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işin özünde Türk tipi başkanlık modelinin farklı bir isimlendirilmesidir” diyen Bahçeli, “Bir yönetim sisteminin kökleşip olgunlaşması sabahtan akşama olacak şey değildir. Yürürlükteki sistemin devlet ve millet hayatına bütün imkanlarıyla nüfuz etmesi için müşterek emek, destek, zaman gerekir. MHP olarak 2023 ve takip eden on yılları kapsayan stratejik hedeflerimizin ilki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne daha yerinde bir ifade ile Türk tipi başkanlık sistemine sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomi Reform Paketi için de, “Umut verici gelişmelerin işaret fişeği” değerlendirmesine bulunan Bahçeli, “Biz devam edecek reform zincirini samimiyetle destekliyor üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) dava açmasına ilişkin de konuşan Bahçeli, “HDP siyasi kisveye bulunmuş suç örgütüdür. Herhangi bir isimler açılmamak üzere kapatılması namus görevidir” sözlerini kaydetti. “HDP Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayıs tarlasıdır” diyen Bahçeli CHP ve İyi Parti’yi de, “CHP Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İyi Parti Türkiye'nin kötülüğüne hizmetkârlık yapan siparişle kurulan uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir” ifadeleriyle hedef aldı.

Danıştay’ın ‘Andımız’ kararına da, "Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz adımızdan aklımızdan anılarımızdan ve andımızdan bu şu istedi diye asla vazgeçmeyiz" diyerek tepki gösteren Bahçeli, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın kendisine yönelik, “Şimdi karar çıkmış yine ortağınızı eleştiremiyorsunuz, Danıştay'ı eleştiriyorsunuz. Ne oldu? Yoksa kırmızı çizgileriniz artık pembeleşti mi?" sert bir dille yanıt verdi. Öztrak için “çürümüş CHP sözcüsü” ifadesini kullanan Bahçeli, “Senin her yerin zift gibi kara olmuş haberin yok” dedi. MHP lideri sözlerinin devamında da, “Ey CHP yönetimi sizin nereniz Türk ki andımıza sahip çıkacaksınız. Sizin nereniz doğru ki andımızı söylemek size yakışacaktır. Biz varlığımıza Türk varlığına armağan etmişken sizlerin kimlerin taşeronu kimlerin hizmetk3arı olduğunu bilmeyen kalmış mıdır ki!” ifadelerini kaydetti.