MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaşanan patlamaya değinerek başlayan Bahçeli, AKP hükümetinin Suriye politikasını eleştirdi. Bahçeli, "Sınırlarımız barut fıçısına dönüşmüştür. Suriye’de yaşanan kör dövüşün yansımaları büyük olmaya başlamıştır. Sınır bölgelerindeki vatandaşlarımız korku ve kaygıya kapılmıştır" dedi.

Suriye Kürdistan'ına (Batı Kürdistan) yapılan yardımları, "PKK destekçilerinden oluşan Suriye Kürdistanı İle Dayanışma Platformu adı altında Nusaybin’den yardım kampanyası yapılmıştır" diye nitelendiren Bahçeli,  konuya ilişkin rahatsızlığını dile getirdi.

ERDOĞAN'A TEPKİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bedevi bir anlayış ile hareket ederek, milliyetçiliği bozguna uğratmaya çalıştığını iddia eden Bahçeli, "Bu çürümüşler milliyetçilik ile millet arasındaki bağı koparacak kadar çürümüş hatta Türk milliyetçiliğinin görevini tamamladığını söyleyecek kadar densizliğin çamuruna batmışlardır. Bunlar için millet görevini tamamlamış ve bölünme vakti gelmiştir" diye konuştu.

'TEK YOL MHP İKTİDARI'

Bahçeli, "Türkiye, Irak veya Yugoslavya olmayacaktır. Türkiye’nin sorunlar yumağından kurtulması için tek yol kalmıştır o da MHP’nin iktidarıdır. AKP’den hesap sormanın tek seçeneği budur. Partimizin kuruluşunun 44. yıl dönümüne bu ufkumuzla girdik" dedi.

BDP’NİN TALEPLERİNE ELEŞTİRİ

Bahçeli, Erdoğan’ın başkanlık sistemi için milletvekili açığını BDP ile tamamlamaya çalışacağını söyleyerek, "Türk milleti varlığını oylamak durumunda kalacaktır. Erdoğan, başkanlık sistemi için her şeyi peşkeş çekmeye karar vermiştir" diye konuştu. BDP’nin yeni anayasada vatandaşlık tanımının değiştirilmesi ve farklı dil ile kültürlerin Anayasa’da güvence altına alınmasını istediğini belirten Bahçeli, "Bir diğeri ise özerkliğin sağlanmasıdır. Bu talepler geçmişteki düşüncelerinden vazgeçmediklerini ortaya koymuştur" dedi.

'DTK, GAYRİ MEŞRU OLUŞUMDUR'

Bahçeli, DTK’yi 'gayri meşru' oluşum olarak nitelendirirken, "Temmuz ayında bu oluşum özerklik ilan etmiştir. BDP ise kongrelerinde Türkiye’yi 20 bölgeye ayırmayı önermiştir. Bize öyle geliyor ki Erdoğan bu tekliflere açık bir konumdadır. Eğer İmralı’ya gideceklere ambargo konulacaksa Erdoğan’ın sokağa çıkacak yüzü bile olmayacaktır. Kimi kandıracaksınız. Veto koyduğunuz milletvekillerinin yaptığı neyse sizin yaptığınız da odur” iddiasında bulundu.

ERDOĞAN'IN SAYGUN ZİYERETİ

Erdoğan’ın Ergin Saygun’u hastanede ziyaret etmesine değinen Bahçeli, "Erdoğan, elinde çiçek ile Silivri’ye giderse kimse şaşırmasın. Bunlar yeni bir oyunun habercisidir. Erdoğan buralardan nemalanmaya çalışıyor. Ziyareti samimi bulmuyoruz. Başbakan keşke ameliyat safhasına gelmeden bu değerli şahsiyeti hatırlayabilseydi. İşte o zaman yaptıkları ile söyledikleri çelişmezdi" dedi. Bahçeli, ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone’nin tutukluluk sürelerine ilişkin açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, "Bunların sorumlusu AKP hükümetidir. Bu cesareti onlardan buluyorlar" dedi.

9 MERKEZDE MİTİNG

Bahçeli, "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" adı altında 9 merkezde mitingler yapacaklarını belirterek, "Bunlardan ilkini 23 Mart’ta Bursa’da yapacağız. Ardından İzmir’de bayrak mitingi, Adana’da vatan mitingi, Erzurum’da birlik mitingi, Konya’da Türkçe mitingi, Elazığ’da kardeşlik mitingi, İstanbul’da demokrasi mitingi, Samsun’da Kurtuluş mitingi son olarak ise Ankara’da Türkiye mitingi düzenleyeceğiz" dedi. (yuksekovahaber)