MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'de Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşanan çatışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP'nin heyet halinde birkaç gün içinde Hatay'a gideceğini duyuran Bahçeli, "Paris'e ağlaşanlar, Türkmen kıyımına susuyor. Bayır Bucak Türkmenlerine karşı yaklaşık 10 gündür süren, 65'e yakın şehit, 200'den fazla yaralı verilen şiddetli saldırıları kınıyorum. Türk milleti soydaşlarının dram ve felaketlerini üzülerek izlemekte ve devletin tüm imkanlarıyla daha aktif olmasını beklemektedir" dedi.

Bahçeli, Twitter üzerinden özetle şunları  ifade etti:

“Uzak değil, neredeyse yanıbaşımızda, güney sınırımızın hemen dibinde, Yayladağı’nın tam karşısında Türkmen Dağı var. Ve yanıyor, kanıyor. Toprağa düşen her Türkmenle birlikte bir yanımız çöküyor, bir tarafımız sükût ediyor.

“Paris’e ağlaşanlar, Türkmen kıyımına susuyor. Kerkük’te ölüyoruz, Tuzhurmatu’da kurşunlanıyoruz, Bayır Bucak’ta karadan ve havadan bombalanıyoruz. Ve Türkmen can veriyor. İnsanlık sanki kör, sanki sağır. Vicdanlar kuru, kalpler kaskatı.

“Bayır Bucak Türkmenlerine karşı yaklaşık 10 gündür süren, 65’e yakın şehit, 200’den fazla yaralı verilen şiddetli saldırıları kınıyorum. Hayata gözlerini yuman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Türk milletinin başı sağolsun diyorum.

“Destek ve dualarımız şartsız Türkmen kardeşlerimizledir. Bizim için Türkmen Dağı’nın Erciyes’ten, Toroslar’dan hiçbir farkı da yoktur.

“Milliyetçi Hareket Partisi bir heyet halinde Hatay’a birkaç gün içinde intikal edecek, gelişmeler yakından takip edilecektir. Türk milleti soydaşlarının dram ve felaketlerini üzülerek izlemekte ve devletin tüm imkanlarıyla daha aktif olmasını beklemektedir.”