Partisinin İstanbul Kazlıçeşme'deki mitinginde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da düzenlemek istedikleri mitingin önüne geçmek için her türlü zorlukla karşılaştıklarını söyledi. Bahçeli, seçim otobüsü geçerken bozkurt işareti yapmasının ardından 'Cumhurbaşkanı'na işaretle ve sözlü olarak hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan partilileri Seher Kayıhan'ı hatırlatarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da meydan okudu. Bahçeli, "Hadi korkma polislerini buraya da gönder. Yandaş savcı ve hakimlerini burada da görevlendir. Gücün yetiyorsa yüz binlere kelepçe vur, mahkemelere çıkar," diye seslendi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"BAKIRKÖY DEDİK, 'ZORLAMAYIN, İZİN YOK' DEDİLER"

"Yenikapı dedik, 'Fetih şöleni var' dediler, Bakırköy dedik, 'Zorlamayın izin yok' dediler. Maltepe meydanı dedik 'Bağımsız adaylar da orayı istiyor, heveslenmeyin' dediler. Kazlıçeşme'yi istedik, 'Miting alanı değil boşuna uğraşmayın' dediler. Önümüze set çekenler bir şeyi unutmuş. Bir şeyi akıllarından çıkarmış. MHP haklı olduğu bir konuda engel tanımaz, haksızlığa boyun eğmez. Yapay bariyerleri yıkar geçer. MHP demokratik ve kanuni hakkını çiğnetmez. Sonu nereye varırsa varsın geri adım atmaz."

"ERDOĞAN, HADİ KORKMA POLİSLERİNİ BURAYA DA GÖNDER"

“Erdoğan ve Davutoğlu korkudan ne yapacaklarını şaşırmışlardır. AKP’nin dibe doğru inişi ikisini de telaşlandırmıştır. Erdoğan’ın bozkurt simgemize düşmanlığını biliyoruz. MHP nefretine de uzun zamandır şahidiz. Madem bozkurt işaretine Erdoğan tahammülsüzdür, o halde hodri meydan. Erdoğan’a sesleniyorum, hadi korkma polislerini buraya da gönder. Yandaş savcı ve hakimlerini buraya da görevlendir. Mertsen, delikanlıysan, ajanları aramıza yolla hepimizi fişlet.”

"ÖNCE CUMHURBAŞKANI OLMAYI ÖĞREN"

“Erdoğan ilk önce, cumhurbaşkanı olmayı öğrenecek, cumhurbaşkanı gibi davranacak. Korsan mitingler düzenleyip muhalefet ile söz duellosuna girmeyecek. Başbakanı panayıra, kendisini cambaza çevirip Davutoğlu’ndan rol kapmayacaktır”

"MAHKEMEYE ÇIKIP AKLANMANIN YOLLARINA BAK"

“Bilal’ine kefilse, herkese küfreden havuzculara inanıyorsa, 17-25 Aralık’tan dolayı mahkemeye çıkıp aklanmanın yollarına bakacaktır”

MİT TIR'LARI

"Davutoğlu MİT TIR'larıyla ilgili fotoğraflara casusluk diyor. Erdoğan hesabını soracaklarını ifade ediyor. Dahası ikisi birden MİT TIR'larıyla bayır bucak Türkmenlerine yardım götürdüğünü söylüyorlar. Oysa gerçekler farklıdır. Türkmenler bunu yalanlamıştır. Şimdi doğruyu söyle, kimin silahlarını, hangi odaklara, vekaleten nerelere taşıyordunuz? Türkmenlere yardım ettiniz de elinizi mi tuttuk? Siz kim Türkmenlere yardım etmek kim? Davutoğlu devletin haysiyetini iki paralık etmesinin altından nasıl kalkacaktır? TIR'ların durdurulmasından sonra Türkmenler büyük kayba uğradı diyen Davutoğlu, Türkmeneli kan ağlıyor haberin var mı? Erdoğan ve Davutoğlu'na sorarım Kerkük'te Musul'da Türkmenler katliama maruz kalırken nerelerdeydiniz?"