MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "En az 5 bin ülkücü hazır bekliyor diyoruz. TSK ne güne duruyormuş? Neredeymiş hazır bekleyen ülkücüler? Gelsinler ve bu salondaki korkusuz yüzleri görsünler" dedi.

"Boynu bükük Kerkük bir ses bekliyor" diyen Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'nin hükümranlık gücünü kaybedeci, stratejik çözülme ve siyasal dağılma sorunudur. Türk milletini kaynaklarını kullanmaktan uzaklaştıracak, bağımsızlık ve kalkınma sorunudur. Irak'ın toprak bütünlüğünü Türkiye için hayati niteliktedir. Aynı durum Suriye için de geçerlidir. İki ülke bizim sınır komşumuzdur. Kerkük'ün güvenliği Ankara'nın güvenliği demektir. Fitneyi odağında kurutmak Türk devletinin en tabii hakkı, ertelenemez görevidir. 

ONLARIN RAHATSIZLIĞI BİZİM İÇİN MEMNUNİYETTİR

Türkmenlerden vazgeçmeyiz. Kerkük'ün Türklüğünü, Türkmeneli'nin Türk kimliğini sadece biz söylemiyoruz. Coğrafya adeta kükrüyor, adeta dile geliyor. Türkmeneli Türk'ün öz yurdudur. Bunun tam tersini iddia edenler eğer zeka özürlüsü, akıl fukarası değilse biliniz ki peşmergenin ağında kıvranan, küresel zalimlerin gölgesine sığınan Türk düşmanlarıdır. Biz Kerkük dedikçe birileri rahatsız olmaktadır. Onların rahatsızlığı bizim için memnuniyettir. 

SÖZ AĞIZDAN ÇIKTI, HAZIRIZ

"Kerkük ne ise İstanbul odur" diyoruz anlamıyorlar. "Musul, Ankara'dır" diyoruz kalın kafaları almıyor. En az 5 bin ülkücü hazır bekliyor diyoruz. TSK ne güne duruyormuş? Neredeymiş hazır bekleyen ülkücüler? Gelsinler ve bu salondaki korkusuz yüzleri görsünler. Gelsinler de Kerkük sevdası ile yanıp tutuşan yüreklere şahit olsunlar. Köksüz aydınlardan, kimliksiz kalem sahiplerinden alacak bir şeyimiz de yoktur. Herkes bildiğini kendine saklasın. Herkes ayağını denk alsın, sözlerinin nereye varacağını iyi tartsın. 5 bin ülkücü hazır demişsek karar verilmiş, söz ağızdan çıkmıştır. Boş konuşmuyoruz. Barzani'nin gönüllü ajanlarına tavsiyem kendi çamurlarında oynasınlar.