MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, HDP'nin bazı illerde aday çıkarmamasının 'siyasi tezgah' olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı'nın kapsamının neden genişletildiğini anlatan Bahçeli, "O genişlemeler hattı zatında; Cumhur İttifakı'nın sonuç elde edebilmesi açısından, zillet ittifakına mahalli idarelerin yönetimini kazandırmamak amacıyla düşünülmüş bir siyasi taktirdir'' dedi.

Bahçeli, Mersin'de başvurusu süresi dolduğu için adaylığı kabul edilmeyen İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamazla ilgili "İhmal mi art niyet mi göreceğiz" yorumunda bulundu.

Bahçeli, Kocamaz'a oy vermeyi düşünenlere, "Gelin birlik olalım" mesajı verdi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Mersin'de Burhanettin Kocamaz Beyin 17.25 itibariyle isminin verilmemesi hali düşündürücüdür. Bunu Kocamaz Bey düşünmelidir, İYİ Parti Genel Merkezi düşünmelidir. Burada gerçekten bir ihmal mi vardır veya bir art niyet mi vardır veya zillet ittifakının farklı bir boyutu mu vardır? Bunları hep beraber göreceğiz. Bana göre siyasi hayatımızda Mersin açısından bir kayıp olmuştur. Tekraren söylüyorum gelin hep beraber olalım bir daha helalleşelim. Kocamaz'a destek verenlerin gerçeği görerek Adana'daki davetimize yarından itibaren icabet etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Halihazırda ülkede nefes alan her insanımıza açıktır ama nefes alan insanlar da virüs taşıyorsa ona da dikkat edeceğiz"

'YÜZDE 52'NİN ÜZERİNDE OY ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMEKTEYİZ'

Bahçeli, "O genişlemeler hattı zatında; Cumhur İttifakı'nın sonuç elde edebilmesi açısından, zillet ittifakına mahalli idarelerin yönetimini kazandırmamak amacıyla düşünülmüş bir siyasi taktiridir'' dedi.

Cumhur İttifakı'nın toplam 538 belediyede işbirliği yaptığını hatırlatan MHP lideri, belediye meclis üyeliklerinde tek liste olacağını söyledi.

Bahçeli, paylaşım yapılırken 2014 seçim sonuçlarının dikkate alındığını söyleyerek Cumhur İttifakının başarı kriterini şu sözlerle anlattı:

"Yüzde 52'nin altına düşmemek ara hedeftir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok daha güçlü uygulanmasını sağlamak amacıyla yüzde 52'nin üzerinde oy alacağımızı düşünmekteyiz. İnşallah bunu da başaracağız."

'HDP'NİN ADAY ÇIKARMAMASI SİYASİ TEZGAH'

Bahçeli, HDP'nin bazı illerde aday çıkarmamasının 'siyasi tezgah' olduğunu söyledi.

Ortak miting konusunda ise AKP'nin planlamasına uyabileceklerini belirten Bahçeli, "İstanbul'da böyle bir miting yıldırım gibi çakar" dedi.

MHP lideri Bahçeli gıda fiyatları ile ilgili de, "Türkiye'nin ekonomisini siyaset türlüsüne dönüştürmenin manası yok" diyerek 2001 krizini hatırlattı. Bahçeli, "Kemal Derviş o krizin mimarıydı" dedi.

'BİBER, PATLICAN ALIYORUM DERSEM YALAN SÖYLEMİŞ OLURUM'

Tanzim satışları değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Vallahi ben pazara gidiyorum, marketlere gidiyorum evin ihtiyacı olan biberi, patlıcanı alıyorum dersem siyaseten yalan söylemiş olurum, öyle bir olay yok. Çünkü evde kimse yok. Bu domates, patlıcan, soğan meselesi siyasetin yeni figürleri olarak ortaya çıktı. Yani vatandaşa televizyonlarda soruyorlar. Örneğin 15. Dereceden bir memur ayda veya günde ne kadar soğan tüketiyor onu bilen yok. Ama herkeste bir soğan edebiyatı var. Bunun nasıl üretildiğini, yaşanan sel felaketlerini, hortumları, kasırgaları ve buna benzer tabii afetleri dikkate alarak, üretilmiş olanların nasıl imha olduğunu veya üretim aşamasında nasıl yok olduğunu, bunun karşılığında devletten ne gibi taleplerde bulunduklarını bunu iddia eden bütün siyasiler bilmektedir. O bakımdan Türkiye'nin ekonomik verilerini domates, soğan, patlıcanla Anadolu'da eski tabir olarak güveç derlerdi şimdi yeni tabir olarak türlü diyorlar- siyaset türlüsüne dönüştürmenin bir manası yok. Soğan bellidir, patlıcanı yiyen bellidir. İhtiyacı olmadığı halde ‘Bugün patlıcan yemedim' diye kimse ölmüyor. Yarın yer ama bunu bir seçim döneminde fakir fukaranın edebiyatı haline dönüştürerek farklı bir noktaya gelmelerini doğru bulmuyorum."