MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda iktidara tam destek verdi.


Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, "HDP’li sözde siyasetçilerin dokunulmazlığı kaldırılacaksa, Davutoğlu ve AKP’nin önünde engel yoktur.  Buyursunlar TBMM’de bu sorunu kökten çözelim, hepten bitirelim, hukukun işini kolaylaştıralım."

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni anayasa vasıtasıyla PKK’nın gönlünü alacak kadar milli onurları esnememişse, bilsinler ki bu Türkiye düşmanlığı kimseye yaramayacaktır."

MHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım 2012'de dönemin BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını söylediğini, kısa süre sonra bu sözünü unuttuğunu belirtti.

"Hatta Erdoğan idam cezasının geri gelmesine bile yeşil ışık yakmıştı" diyen Bahçeli, iktidara şu soruları yöneltti:

"AKP, PKK ile hali hazırda görüşmekte midir?"

"Erdoğan, özellikle Oslo’da PKK’ya federasyon sözü vermiş midir?"

"Ve hepsinden önemlisi yaşadığımız şiddet ve dehşet dolu günler öz yönetimle temellenmiş başkanlık sisteminin bir ön hazırlığı, ön çalışması mıdır?"

Erdoğan 'Anayasa suçu işlediler' demişti

HDP, HDK, DBP ve DTK eş başkanları hakkında iki hafta önce "halkı suç işlemeye çağırdıkları" gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

DTK geçen hafta 'Öz yönetimlerle ilgili siyasi çözüm deklarasyonu' yayımlamış; 'Demokratik özerk bölgeler' oluşturulmasını önererek, öz yönetim ilanlarının Kürt halkı tarafından benimsendiğini belirtmişti. HDP Eş Başkanları da bildiriye destek vermişlerdi.

Bu bildiri sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlatmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen

Yüksekdağ’ın "Anayasa suçu" işlediklerini belirterek, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına destek vermişti.

Yüksekdağ'ın Erdoğan'a yanıtı ise, "7 Haziran'da 80 milletvekili ile Meclis'e girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin" olmuştu. (BBC Türkçe)