MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesi çağrısına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl baktığı öğrenildi.

İHA’nın AKP kulislerinden aktardığı bilgilere göre Erdoğan’ın, önceki gün parti kurmaylarıyla İstanbul’da gerçekleştirdiği uyum zirvesinde konuya dair konuştu.

Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda, seçim ittifakları ve yüzde 10’luk seçim barajının düşürülmesi konusunda detaylı bir görüşme yapılmadığı öğrenildi.

Parti yönetiminin yüzde 10’luk seçim barajının düşürülmesine sıcak bakmadığı belirtilirken, daraltılmış bölge seçim sisteminin getirilmesi durumunda barajın düşürülmesine ihtiyaç kalmayacağı görüşünün de dile getirildiği kaydedildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği seçim ittifakları konusunda ise ilerleyen zamanlarda ayrı bir çalışma yapılabileceği belirtildi.

AKP kurmayları, bu süreçte, MHP lideri ile Başbakan Binali Yıldırım’ın bir araya gelebileceğini veya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ile bizzat görüşebileceğini kaydetti.

MHP ile AKP’nin hukukçularının ortak bir çalışma yapabileceği de ifade ediliyor.