PKK’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan’ın Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır mitingini kepenk kapatma eylemi ile protesto eden PKK, bugün MHP’nin Diyarbakır mitingi için “sağduyu” çağrısı yaptı.

Halka, “Mitinge gitmeyin ama olay ve taşkınlık da çıkarmayın” uyarılarında bulunuldu.

Diyarbakır’da 16 yıl önce, MHP’nin kurucusu Alpaslan Türkeş köy korucularının desteğinde miting düzenlemişti. Dağkapı Meydanı’nda bir kamyonun açık kasası üzerinde alanda bulunan yaklaşık 50 kişiye seslenen Türkeş’i, yüzlerce özel harekat timi ve korucular tüfekle korumuştu.

BAHÇELİ OY İSTEMEDİ

Diyarbakır'da seçmenlerine seslenen MHP lideri Bahçeli, "Diyarbakırlı kardeşim 'nifak saçanlardan yoruldum' diyor. 'Farklılıkları hatırlatarak müştereklerin altını oymaya çalışanlardan bulandım' diyor. Ses ver Diyarbakır, sesime kulak ver Türkiye. Diyarbakırlı kardeşim kandan beslenen teröristlere karşı yardım bekliyor. AKP iktidarının aldatmalarına son vermeyi ümit ediyor. Merak etmeyin biz varız, yeise kapılmayın MHP var" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Sizlerden oy istemeye gelmedim. Önce Diyarbakırlı kardeşimin sorunlarını dinlemeye, hasret gidermeye geldim. Başbakan Erdoğan'ın aramıza ekmeye çalıştığım fitne tohumlarını çürütmeye geldim. Kafasında küstahça çizdiği Sivas - Gavurdağı hattını yerle bir etmeye geldim.

Bize yönelik iftiraları, gıybetleri aşmak için buraya koştum. Bin yıllık kardeşliği ayakta tutmak için karşınızdayım. Bin yıllık kardeşliği yaşamak ve yaşatmak için aranızdayım. MHP'nin mesajını çağrısını sizlere getirdim. Ekmeğimizi paylaştık. Suyumuzu paylaştık. Cephelerde birlikte mücadele ettik. Balkanlarda birlikteydik. Çanakkale'de şahadet şerbetinden birlikte içtik.

Hep beraber vatanımızı işgal edenlerde diklendik, Hamdolsun hadlerini bildirdik. Sevgimizi bölüştük ama insanımızı bölmedik. Kız aldık kız verdik... Alın terlerimizi şehit kanlarıyla kazandığımız vatan topraklarımıza düşürdük. Asırlarca el birliği, güç birliği yaptık, aynı geceye yelken açtık, aynı güneşle ısındık. Yunus'tan, Mevlana'dan, Hacı Bektaşı Veli'den feyz aldık.

'SIKINTILARI İNKAR ETMİYORUM'
Acımız bir, anamız bir oldu. Biz birlikte büyüdük Türk milleti olduk. Bu aziz vatan bin yıl önce gerçek sahipleri oldu ve ellerde yükseldi. Bu topraklara hep beraber mührümüzü vurduk. Bu büyük milletin adı Türk milletidir.

Siz bizsiniz, biz de siz. Başbakan'a ve bölücü PKK'ya inat, ayrımız yok, gayrımız yok. Bin yıldır son vatanımızı beraber savunmadık mı? Şehitlerin kanından ilhamını alan bayrağımızı beraber sallamadık mı? Zorluklara birlikte katlanmadık mı?

Sıkıntılarımızı inkar etmiyorumm. Sorunlarımız yok demiyorum. Sorunlarla boğuşan sadece siz değilsiniz. Yurdumuzun her köşesinde en az sizler kadar problemlere ram olmuş insanlar var. Ancak her derdi olan da çareyi çıkmaz sokaklarda aramıyor. Bağımsız devlet hayali içinde olanlar akıllarını başlarına almalılar. Ne verecek bir çakıl taşımız ne de vazgeçecek bir insanımız var.

Türkiye'de Türk milleti olarak yaşamaya Allah izin verdiği sürece yaşamaya devam edeceğiz. Bir yanda Türk milleti var bir yanda iştahları yüzyıllardır kabaran haçlı zihniyeti. Umuyorlar ki birbirimizden kopalım. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafın olalım. İstiyorlar ki birbirimize küselim. Aramızı bozmaya çalışıyorlar."

AJANSLAR