MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in akıbetinin kısa süre içinde belli olacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde başbakan yardımcılığı görevini kabul etmesinin ardından MHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Türkeş, bugün düzenlediği basın toplantısında “Kimin partisinden kimi atıyorlar?” diye konuşmuştu.

Türkeş ayrıca "Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur" diye konuşmuştu.

MHP il başkanlar toplantısı sonrası Türkeş’e yanıt veren Devlet Bahçeli, “Kimse kendisini yasalar üstünde, partinin, tüzüğün üstünde görmemeli. Yasaya ve tüzüğe karşı gelmiş kişi her türlü disiplin kararıyla karşılaşabilir. Bunu kısa süre içinde göreceğiz” dedi. 

Bahçeli'bin açıklamalarının bir bölümü şöyle:

'TÜRKEŞ ADAY OLACAK MI' SORUSUNA: ARKADAŞI MISINIZ?

Siz çok ilgileniyorsunuz. Tuğrul Türkeş'in arkadaşı mısınız? Tekrar tekrar bu soruyu soruyorsunuz. O konu gündemimizden düşmüştür. Bizi bu konuda konuşturamazsınız.

MHP'nin kendi hedefleri ve amaçları doğrultusunda kullanamayanlar, hayırcı bir parti olarak MHP'yi suçlamaya çalışıyor. Birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde MHP'yi hayırcı olarak değerlendiriyorsa burada bir hayır vardır.

MHP, erken seçime hayır diyor çünkü seçim güvenliği söz konusu değil.

MHP, temsil yönüyle geçici bir hükümetin oluşmasına hayır diyor. MHP yine 4 şart ileri sürerek AKP ile koalisyon kurmada bu 4 şartı esas alıyor. Bu şartlar sağlanırsa koalisyonun altına vücudunu koyuyor.