MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

 Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan bir milletiz. Ne tarihimizi, ne coğrafyamızı değiştirme imkanına ve isteğine sahibiz. Daha güçlü geleceği inşa etmek elimizdedir. 

Türkiye üzerinde plan yapanlar, milletin vermediği yetkiyi almak için kuyrukta bekleyenler, demokrasi dışı arayışlara heves edenler, dış güçlerden namertçe medet umanlar, alayınızı uyarıyorum girdiğiniz yolun sonu uçurum, akıbetiniz mahvoluştur. Cumhur İttifakı düşmeden bu vatanı bölemezsiniz, bu milleti karanlığa çekemezsiniz. Yaparız diyen varsa hodri meydan. Türk Milleti'nin hassasiyetleri ile oynamak hiç kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Türkiye düşmanlarının dolduruşuna gelip maşalık görevine talip olanlar maşeri vicdan önünde sonuna kadar hesap vereceklerini unutmasınlar.

HDP heyetinin CHP heyetiyle görüşmesinden hemen sonra ortak basın toplantısı CHP'nin kurnazlığı nedeniyle yapılamamış, HDP kendi çalmış kendi oynamıştır. Anlaşılan o ki CHP Genel Başkanı, sosyal mesafe koymuştur. CHP ile HDP kimi kandıracaklarını zannediyorlar. Madem basının karşısına çıkmaya cesaretiniz yok, o zaman niye görüşüyorsunuz? Haydi korkuyorsunuz diyelim, o zaman neden yürek yemiş gibi konuşuyorsunuz. Birbirlerinin yanında dahi duramayanlara Türkiye emanet edilir mi? Arka kapıda buluşmayın, aile fotoğrafına girmekten kaçınmayın, çıkın sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduğunuzu öğrenelim.

İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa bunun onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. İzmir'de özerk bir yönetim kuruldu da haberimiz mi olmadı?

Türk gençliğinin heyecanlarını, duygusallaklarını, hayata eleştirel bakışlarını istismar etmek isteyen grup ve örgütler her zaman var olmuştur. Biz yurt odalarında bir simiti bölüşüp yiyen, sıcak bir çay içmek için borç para isteyen geçmişten gelen bir camiayız.

Analara sesleniyorum, evlatlarınıza sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu'nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın. Öğrenci başka, terörist başkadır."