MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözleriyle başlayan ‘Beyaz Toros’ tartışmalarına yeni bir boyut getirdi: “Bunun başka bir anlamı daha var. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'kuzu kuzu Saray'a gelecekler' sözlerine de değinen Bahçeli, "Sen kuzu kuzu diyorsan, milletimiz bana yetki verirse bozkurt gibi kaçak saraya girer gereğini yaparım" diye konuştu.

CNN Türk’te Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun Van mitingindeki “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda beyaz Toroslar dolaşacak” sözleriyle gündeme gelen ‘beyaz Toros‘ tartışmasıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Bir beyaz Toros. Bu Renault 12 TE dedikleri, Toros dedikleri, herkesin ilgisini çeken bir otomobil. Bunun toplumda ayrı bir yeri olmuştur. Ben de kullandım Toros otomobilleri. Bunun adı beyaz Toros. Fakat bunun başka bir anlamı daha var. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos… Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu’nun bu tozla ne ilişkileri var? Bu işte beyaz, bunun her rengi vardı. Ama toz da beyaz olduğu için, tozdan kazanılan servetlerle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Halkın arasındaki bilgileri söylüyorum.”