MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelli askerlik düzenlemesini desteklediklerini belirtti. 28 günlük eğitim süresini değerlendiren Bahçeli, “Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse ‘yaylalar yaylalar’ türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir. Bedelli olacaksa, 28 güne ne gerek vardır?” şeklinde açıklama yaptı.

‘KIBRIS ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

“Kıbrıs Barış Harekatı”nın yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Milli karakter milli kadere yön çizer, milli tarih milli istikbale yol verir. İstiklal onuru bu yönden, bu yoldan yükselir. Eğer bu onurdan mahrum düşersek ne tutunacak bir dalımız, ne de sığınacak bir limanımız kalır. Kıbrıs, Akdeniz’deki milli mukavemetimiz, şehit emanetimizdir” ifadelerini kullandı.

‘BEDELLİ TARTIŞMASINDA KAHRAMANLARIMIZIN RUHLARI İNCİTİLMESİN’

Bedelli askerlikle ilgili tartışmalara da değinen Devlet Bahçeli, bedelli askerlik düzenlemesini desteklediğini belirtti. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse ‘yaylalar yaylalar’ türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir. Bedelli olacaksa, 28 güne ne gerek vardır? Bu kadar zahmete lüzum olacak mıdır? Bedelli askerlik tartışmalarını uzatarak canıyla bedel ödeyen kahramanlarımızın ruhlarını ve fedakârlık numunesi evlatlarımızın duygularını incitmemek asıldır, esastır, şarttır, elzemdir, temennimdir.”

İsrail parlamentosunda kabul edilen “Yahudi Ulus Devleti” yasasına tepki gösteren Bahçeli’nin açıklamaları şöyle: