Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Lideri'nin gündeminde Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti, Reyhanlı'daki saldırılar ve gelecek yıl, anayasa referandumu dahil 3 seçim konuları vardı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

''Başbakan Erdoğan Obama’ya ne sözler vermiştir? Obama hangi yeni talimatlarda bulunmuştur. Bize göre ABD ziyaretinin asıl özeti kırmızı salonda konuşulanlarda saklıdır. Gerçekler o zaman ortaya çıkacaktır. Bunlardan birincisi Suriye meselesidir. Başbakan’ın Suriye tezleri ABD’de ilgi görmemiştir. Kardeş Esad’dan hasım Esad’a dönüş yapan AKP hükümeti bir sonuç elde edememiştir. Başbakan ne yaparsa yapsın ABD’yi Suriye’ye yönlendirememiştir.

Başbakan teklif ve düşüncelerinin nereye gideceğini kestiremeden ABD ile mutabakat içerisindeyiz diye kendini avutmaktadır. Başbakan yine açığa düşmüştür. Esad kendi halkına saldıran bir zalimdir. Suriyeli kardeşlerimize yapılanları kınıyoruz.

Bize göre iki tarafta ölüm düşüncesine saplanıp kalmıştır. AKP kimleri silahlandırdığını farkında mıdır? Günahtır. Tarafsız yaklaşması gerekirken benzinle yaklaşmaktadır. Reyhanlı’daki kıyım bu yüzden ortaya çıkmıştır. Başbakan Erdoğan’ın Esad’a odaklanması Türkiye’nin kanlı hesaplaşmaya girmesine sebep olacaktır.

Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasındaki 2. mesele Filistin olmuştur. İşin içine giren ABD Erdoğan'ın planlarını bozmuştur. Gazze'ye gideceğini daha önce duyuran Erdoğan, ABD gezisiyle bu konuda geri adım atmıştır.

ÜÇ AMERİKAN DEYİMİYLE ÖRNEK

ABD Dışişleri Bakanı bir konuda haklı çıkmıştır. ‘Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur’ demiştir. Dağ dağa kavuşmasa da Erdoğan, Obama’ya yapışmış, çekim alanına kapılmış gitmiştir. Başbakan Erdoğan’a anladığı dilden, yani ABD menşeili üç deyimle öğütte bulunmak doğru olacaktır.

Sayın Başbakan unutma ki, çaydanlık bakmakla kaynayamayacak, ağacın hatırladığını balta unutacak ve odunu kendi kesen iki kere ısınacaktır. Bu ABD’lilerin deyimidir, Recep Tayyip Erdoğan duysun.

REYHANLI'DAKİ SALDIRILAR

AKP kimleri silahlandırdığının farkında mıdır? Erdoğan Reyhanlı'yı kaderine bıraktı. Başbakan Erdoğan'ın zorbalıkta sınır tanımayan Esad'a odaklanması Türkiye'nin kanlı hesaplaşmaya girmesine neden olacaktır.

Esadla muhaliflerin mücadelesi vahşetin zirvesine cinayetlerle oturmuştur. Bize göre iki tarafta ölüm diline saplanmış kalmıştır. Hele hele yüce dinimiz İslam'ın cinayetlere alet edilmesi ayrı bir aymazlık ve ayrı bir ahlaksızlıktır. Esad'a karşılık vermek adına, insan kalbi ve ciğeri yemekten çekinmeyecek kadar gözleri dönen bu çağın yamyamları ve müşrikleri insanlıklarını çoktan gömmüştür. Ve hükümetin bunlara çanak tutması hem medeniyetimizin inkarı hem de merhametin iflasıdır. Ebu Süfyan’ın canavar eşi Hind'in yolundan gidenlerle ittifak kurulması, insan eti yenmesine sessiz kalınması büyük milletimiz adına utanç verici bir durumdur. Hangi vicdan, hangi fani ve hangi insanlık öğretisi böylesi bir vahşiliğe göz yumabilecek, sıradan görebilecektir? AKP kimleri silahlandırdığının, kimlere payanda olduğunun farkında mıdır?

Reyhanlı'ya kimin girip çıktığı belirsizdir. Esnaf dertlidir. Saldırının önlenememesinde istihbarat birimleri arasındaki kopukluğun oldukça etkili olduğu anlaşılmaktadır. İstihbaratta kopukluk varsa hükümet neden bir şey yapmamıştır? Başbakan özeleştiriye kendisinden başlamalı. Başbakan Erdoğan Suriye tuzağına çekildikçe milletimiz ağır bedeller ödemektedir.

ERDOĞAN'A BOZKURT CEVABI

Başbakan ve hükümetinin günahı yeterince birikmiştir. Başbakan Erdoğan 'Sen çok güçlüsün bozkurtlarınla sınırları korumaya al' mesajını belirtmiştir.

Sayın Başbakan Allah'a şükürler olsun, milletimizden aldığımız destekle güçlüyüz, sana tek başımıza da yeteriz. Sen sınırlarda teröristlerinle bekle ben de bozkurtlarımla birlikte sizden ve emellerinizden bu milleti koruyacak iradeyi elbet gösteririm.

2014'TE 3 SANDIK HAZIRLIĞI

AKP'nin aklında kendi hazırladığı anayasayı BDP işbirliğiyle geçirme fikri var. Şunu herkes bilmeli ki, MHP yapılacak her seçime hazırdır.''