MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in tahliye edilmesine tepki gösterdi. 

Bahçeli, "Adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Eski Başbakan yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın 'FETÖ' soruşturmasında tutuklanan damadı Ekrem Yeter için tahliye kararı verilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde” dedi.

‘KARNE SADECE OKULDA VERİLMİYOR’

Bahçeli, bugün öğrencilerin karne aldığını hatırlatarak başladığı açıklamasında şunları söyledi: “Mecazi anlamda da olsa karne sadece okullarda verilmiyor. Hayatın her alanı, her tarafı aslında bir imtihan ve mücadele sahasından ibaret. Mesela adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde. Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım? Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir.”

Irak Kürdistan Yönetimi’nin bağımsızlık için referandum yapılacak tarihi belirlemesine tepki gösteren MHP lideri, şöyle dedi: “Milli bekamızın karnesine bakalım, Barzani çetesi 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu yapacakmış. Bunun adı rezalet, melanet, ihanettir. Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulmasının en ağır yankısı Türkiye’den hissedilecektir. Buna izin verilemez, buna göz yumulamaz.”

‘KÖRFEZ ÜLKELERİNİN ELİ SİLAHTA’

Bahçeli katar krizine ilişkinse şu değerlendirmeyi yaptı: “Ortadoğu yanan kazanda, Körfez ülkelerinin eli silahta, küresel ve bölgesel gerilimler had safhada. Çıkış arıyoruz, hep çıkmaza sapıyoruz. Akbabalar uçuyor etrafımızda, çakallar geziyor hisarlarımızda. Petrol, gaz, çıkar kavgaları derken bir medeniyet parçalanıyor yanı başımızda. Öyle bir aydayız ki, Müslüman’ın Müslüman’a kanı,canı haramdır. Ancak karanlığa öyle alışılmış ki, yıldızlar bile rahatsız ediyor birilerini. İyi olmayı konuşuruz, değil mi? Yusuf Has Hacib ne güzel söylemiş: İnsan inciyi denizden çıkarmayı bilmezse, o, ha inci olmuş ha çakıl taşı.”

Bahçeli hükümetin, tepkiler nedeniyle Meclis’te komisyona geri çektiği zeytin düzenlemesine de değindi: “Ahlak ve siyaset karnesini hiç sormayın. Zeytinin karası helaldir, temize çıkarır; siyaset ve ahlakın karası zelildir, çöküşe götürür. Karnesi iyi olanlara sözüm yok, ama kırığı olana, sınıfta kalanlara diyorum ki, en masum sizlersiniz. Çalışır düzeltir, düzlüğe çıkarsınız.”