Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları AKP, CHP ve MHP'yi ziyaret etti. Ailelerin AKP Grubu'nu ziyareti ise gergin geçti...

 

Irak sınırında yapılan hava harekatında hayatını kaybeden 34 kişinin akrabalarından oluşan heyet, AKP, CHP ve MHP Gruplarını ziyaret etti, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile görüştü.

 

"BENİ SİNİRLENDİRMEYİN..."

Aileler daha sonra AKP Grubu’na giderek Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile bir araya geldi.

 

Bu görüşmede zaman zaman tansiyon yükseldi. Bahçekapılı’nın “Uludere olayına siyaset dışı bakmak zorundayız. Irkçı bir yaklaşımda bulunmayın” sözleri üzerine aileler tepki gösterdi. Ailelerden Cabbar Uysal, “Bizim Emine Erdoğan’ın ziyaretinden sonra gözlerimiz TV’den ayrılmadı. Ne açıklama yapılacak diye” derken Ferhat Encü “AKP’nin bu olayda pasif kaldığını herkes biliyor. Biz siyasi yaklaşsak MHP’den izin almazdık” diye çıkıştı.

 

Bu gerginliğin ardından Uysal “İsteseydiniz olayı çözerdiniz. Kırmızı düğmeye kim bastı bulurdunuz” diye konuştu. Bu söz tansiyonu daha da arttırdı. Bahçekapılı “Beni sinirlendirmeyin. İstiyoruz, bulmuyoruz anlamına geliyor bu... Bu anlayışı şiddetle reddediyorum. Başbakanımızın talimatı ile Uludere Alt Komisyonu kuruldu” dedi. (Cumhuriyet Haber Portalı)