Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Tuna Bekleviç, “Tüm gayretlerimize rağmen Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı olamadık” dedi.

Bekleviç açıklamasında, “Bu süreçte hayal kırıklıklarımız olsa da biriktirdiğimiz yeni dostlarımız en büyük kazanımımız oldu. Çıktığımız bu samimi yolculuğa inanan, destek veren, moral ve motivasyon sağlayan dostlarımıza tüm kalbimle teşekkür ederim. Adaylığımızdan bağımsız olarak Diyarbakır’a ulaşma sözümüzün ardında duracağız. Eşitlik temelli kardeşlik ve barış için 1.000 km’yi tamamlayacağız. 19. Gününe girdiğimiz Kardeşlik Yürüyüşü’ne devam edeceğiz” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Tuna Bekleviç, 2017 referandumunun birinci yıl dönümünde Ankara’dan Diyarbakır’a yürüyüş başlatmıştı.

Bekleviç, yürüyüş güzergahında çeşitli halk kesimleriyle görüşmeler yapmış, Birecik’te HDP’lileri de ziyaret etmişti. Bekleviç, yola çıkarken herkesin ikinci turda tek adam rejimine karşı Erdoğan karşısındaki adayı desteklemesi gerektiğini savunuyordu.

Cumhurbaşkanlığı’na bağımsız aday adayı olduğunu açıklayan gazeteci-yazar Levent Gültekin de “İktidar 100 bin imza toplama işini 5 güne sıkıştırarak imkansız hale getirdi” diyerek adaylıktan vaz geçtiğini açıklamıştı.