Bursa bağımsız milletvekili adayı Ali Osman Demirtaş'ın, siyasi parti liderlerinin binlerce kişiye seslendiği Gökdere Meydanı'ndaki mitingi vatandaşlar tarafından ilgi görmedi.

Demirtaş, yaklaşık bir saat süren elektrik sorununun ardından, ses sistemini de kurarak miting hazırlıklarını tamamladı.

Vatandaşlara içinde vaatlerinin bulunduğu broşürleri dağıtan ve bazı araçlara posterlerini asan Demirtaş'ın mitingi nedeniyle yolun bazı bölümleri trafiğe kapatıldı.

Eline mikrofonu alarak, zaman zaman yer değiştirerek seçim konuşması yapan Demirtaş'ı bölgede güvenlik için bulunan emniyet ekipleri dışında dinleyen çıkmadı.

Bazı vatandaşlar, tek kişilik mitingi nedeniyle Demirtaş'a araçlarından el sallarken, bazıları da trafiğin sıkışmasına tepki gösterdi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi için mitinglerine devam edeceğini açıklayan Demirtaş, kimsenin ilgi göstermediği alanda, yaklaşık bir saat boyunca boş meydana konuştu.

Mikrofonuna elektrik gelmemesi nedeniyle şikayetlerde bulunduğu konuşmasında Ali Osman Demirtaş, "Biz memleketin selameti, halkın huzuru için geldik. Daha iyi bir yaşam için oylarınıza talibim. Ankara'da sizler için çalışacağım. Memleket idaresi bir saz çalmak gibi, şarkı söylemek gibi, dantele oya yapmak gibi meziyet ister" dedi. (BirGün)