İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Binali Bey'in Başbakan olması, mutlaka İzmir'in lehine olacaktır. Binali Bey Başbakan olursa İzmir'e mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir. Bana sorsalar ‘Kim olsun' diye, gönlümden geçen isim, Binali Bey derim" ifadesini kullandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir programda kent ve yurt gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Programda "Binali Yıldırım Başbakan olursa İzmir'e etkisi ne olur?" sorusuna yanıt veren Kocaoğlu, hükümette en çok tanıdığı ve görüştüğü ismin Yıldırım olduğunu belirtti.

'GÖNLÜMDEN GEÇEN İSİM BİNALİ BEY'

Kocaoğlu şu ifadeleri kullandı: "Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey'in Başbakan olması, mutlaka İzmir'in lehine olacaktır. Binali Bey Başbakan olursa İzmir'e mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir. Tabii ki AK Parti'nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar ‘Kim olsun' diye gönlümden geçen isim, Binali Bey derim."

Kendisinin CHP'de genel başkan olma hedefinin bulunup bulunmadığı yönündeki soruyu, böyle bir hedefi olmadığı şeklinde yanıtlayan Kocaoğlu, "Benim ailem Osmanlı'dan bu yana siyaset yapıyor. Ben dördüncü kuşağım. Bizde hep yerel yöneticiler olmuştur. Bizim yatkınlığımız bu. Ben bulabileceğim, görebileceğim en onurlu görevdeyim. Türkiye'nin en aydınlık, sevecen insanlarının olduğu İzmir gibi bir kentte 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bana bundan büyük rütbe, onur, şeref olmaz" değerlendirmesinde bulundu.