IŞİD’e karşı savaşmak için gittiği Rojava'da yaşamını yitiren ve cenazesi 59 gün sonra ailesi tarafından teslim alınan Aziz Güler, binlerce kişinin katılımıyla slogan ve marşlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanıyor.

Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) Gazi Mahallesi'nde düzenlenecek cenaze töreni için binlerce kişi Şair Abay Lisesi önünde bir araya geldi.

Cenaze için Güler'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, HDP'li milletvekilleri Garo Paylan, Burcu Çelik Özkan, Ertuğrul Kürkçü, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Rıdvan Turan, HDP ve HDK bileşenleri, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Güler'in öğrenciyken üyesi olduğu Genç-Sen üyeleri, Alevi örgütleri, Gezi, Suruç ve Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin de aralarında olduğu binlerce kişi lise önünde toplanmaya başladı.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI       

DİHA’nın haberine göre, kent dışından da onlarca kişinin katıldığı cenaze töreni için Gazi Mahallesi sokaklarına üzerinde Güler'in fotoğrafının olduğu, "Saatlerimizi devrime ayarlamalı, bağcıklarımızı sıkı bağlamalıyız", "Emperyalizme karşı Aziz olmalı", "Rojava'nın ateşi sarayları yıkacak" yazılı dev pankartlar asıldı.

Ellerinde Aziz Güler ile Türkiye devrimci önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının olduğu posterler ve kızıl bayraklar taşıyan kitle sık sık, "Rojava'da düşene dövüşene bin selam", "Şehid na mırın", "Aziz Güler ölümsüzdür", "İmralı'ya bin selam" sloganları atarak, Güler'in cenazesini almak için Gazi Cemevi'ne doğru yürüyüşe geçti.

SEVDİĞİ TÜRKÜ VE ŞİİRLERLE UĞURLANACAK     

Rojava ve devrim marşlarının çalındığı yürüyüşün güvenliği alanda görevli gençler tarafından sağlanırken, Gazi Mahallesi giriş çıkışları ise gençler tarafından kontrol ediliyor.

Güler'in cenazesi sloganlar ve marşlar eşliğinde binlerce kişinin omuzlarında cem evinden alınarak yürüyüşle Gazi Mezarlığı'na getirilecek.

Güler yürüyüşün ardından en sevdiği türkü ve şiirler okunarak toprağa verilecek.

(Fotoğraflar: Ali Haydar Doğan)