2008 yılında boşanan Mustafa Sarıgül-Aylin Kotil'i bu kez siyaset aynı çatı altında buluşturdu. Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından, Kotil de CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu. İki eski eş şimdi CHP'den belediye başkanı seçilmek için ter dökecekler.

Beyoğlu'ndan belediye başkan adayı gösterilen Aylin Kotil, adaylığı konusunda Habertürk'e konuştu.

"AYNI GÖRÜŞLERİ PAYLAŞIYORUZ"

Adaylığı sürecinde Sarıgül ile uyumlu bir çalışma içinde olacağını belirten Kotil, "İkimiz de gayet olgun insanlarız. Türkiye, ciddi bir süreçten geçerken bizim farklı davranmamız söz konusu olamaz. İkimiz de sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Ülkemizi seven insanlarız. Kaldı ki aynı görüşleri paylaşıyoruz. Ülke böyle bir süreçten geçerken bunları konuşmak çok manasız geliyor" dedi.

"Daha önce partim ister Beyoğlu, isten Büyükşehirde kimi aday gösterirse onun arkasında olurum demiştim" hatırlatmasında bulunan Kotil, "Benim için şu anda önemli olan ülkenin içinde geçtiği süreçtir" ifadesini kullandı.

Kotil, "Beyoğlu, sadece İstiklal ve Cihangir'den ibaret değil. 80 bin kişinin barınma sorunu var. Biz orada 7'den 70'e herkesin sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu seçim onlar için daha önemli. Bu seçimler sadece benim için değil onlar için de önemli" şeklinde konuştu.

SARIGÜL: BİRLİKTE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Habertürk'ün edindiği bilgiye göre Kotil'in adaylığı konusunda fikri sorulan Mustafa Sarıgül, yeşil ışık yaktı. Sarıgül, daha önce “Eski eşiniz Aylin Kotil, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı. İkinizin kazanması durumunda bir sıkıntı yaşanır mı?” şeklindeki soruya şu yanıtı vermişti:

“Kendisine başarılar diliyorum. Birlikte İstanbul’umuza özellikle inançlara ve laikliğe saygılı, cumhuriyetimizin korunması ile örflerimizin, törelerimizin, geleneklerimizin, bir kent yaşamında yurttaşlarımızın nasıl mutlu olması gerektiğiyle ilgili Aylin Kotil Hanımefendi ile birlikte çalışmalarımız olacak. Bu projeleri beraber bütün yurttaşlarımızla paylaşacağız.”