HDP kars Milletvekili ve Sözcüsü Ayhan Bilgen, muhalefet partilerini iktidarın oluşturmaya çalıştığı korku atmosferine teslim olmakla eleştirdi.

Euronews’in haberine göre, muhalefetin ittifakını değerlendiren Bilgen, "Siyasette korkuları aşmak ve birlikte siyaset yapmak için daha çok cesaretli olmak gerekiyor" diyen Bilgen, "Muhalefet, iktidarın korku üretme politikalarına boyun eğmiştir. Biz seçimlere ayrı girmenin bizim için daha avantajlı olacağını bilmemize rağmen birlik olmanın daha doğru olacağını muhataplarımıza ilettik." ifadelerini kullandı.

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AKP ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na karşı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin meclis seçimleri için ittifak kurduğu belirtiliyor.

Partilerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, muhalefetin HDP’yi dışında tuttuğu ittifakın içeriğinin yarın açıklanması bekleniyor.

Öte yandan, CHP'nin Yalova milletvekili Muharrem İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dört partinin ittifak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

İnce, “Benim partim CHP ve rahmetli babamın partisi Demokrat Parti ile İyi Parti ve Saadet Partisi Milletvekili Seçimlerinde ittifak yapmak için anlaştılar. Babamın bugünleri görmesini isterdim” ifadelerini kullanarak iddiaları doğruladı.