HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, muhalefet partilerinin yerel seçimlerde genel seçimde yaptıkları hataları yapmaması gerektiğini söyledi.

YOL TV’ye konuşan Bilgen “HDP ile birlikte gözükülmez sendromunun bırakılması gerektiği düşüncesindeyiz” dedi ve ekledi: “Siyasi partiler bu konuda iyi bir sınav vermezlerse toplum 24 Haziran’da sandıkta iktidara ders verdiği gibi muhalefete de ders verir.”

Bir diğer erken seçim açıklaması da HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den geldi. Temelli erken yerel seçim tartışmalarına ilişkin “Biz her türlü seçime her zaman hazırız” dedi. HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Eş Başkanları Toplantısı’nda konuşan Temelli, Türkiye’yi IMF’li veya IMF’siz bir kemer sıkma politikasının beklediğini belirtti.

Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları hakkında da konuşan Temelli, şunları söyledi: “Bu şiddetin, saldırıların, çocuk cinayetlerinin arttığı, çocukların kaybolduğu bir yerde iktidarın topluma önerdiği şey idamdır. O suçu üreten iklimi, ortamı ortadan kaldırmadığınız sürece sadece suçluya yönelik bir ceza sistemiyle bir toplumsal krizi, çocuklara ve kadına yönelik şiddeti önlemeniz mümkün değil.”