Selda Manduz / Demokrat Haber

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Türkiye’nin  1 Kasım’da  büyük bir yol ayrımında olacağını belirterek,” Seçimin sonucu ya tek adam diktatörlüğünü doğuracak ya da gerçek bir demokrasi ezilenler için yeni bir umut yeni bir alternatif olacak” ifadelerini kullandı.

HDP Kars il binasında Demokrat Haber’e konuşan Bilgen,  seçmenin 1 Kasımda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

‘OYLARI KORUMAK İÇİN SORUMLULUK ALINMALI’

Seçimde yaşanabilecek hilelere karşı yurttaşların tedbirli olması gerektiğinin altını çizen Ayhan Bilgen, “Seçmenlerimizin sadece oylarını kullanmaları yetmiyor hatırlarının geçtiği nazlarının geçtiği ve etkili olabilecekleri herkesi de sandığa götürme konusunda son gün yoğun bir çaba sarfetmelerini bekliyoruz.

Oylar sayılırken sandık başında bulunma hakkı her seçmene aittir. Gizli oy açık sayımın anlamı budur. Dolayısıyla kendilerini birer görevli gibi görüp tutanaklar çıkıncaya kadar sandık başlarından ayrılmamalarını rica ediyoruz.

Her türlü hile ve entrikaya karşı seçmen iradesinin korunması doğrudan doğruya herkesin görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Kars seçmeninden sürpriz bir destek beklediklerini dile getiren Bilgen, “Son derece sessiz bir seçmen kitlesi var. Seçim boyunca yaşadığımız manzara budur. Bu sessizliğin kararsızlık olduğunu düşünmüyorum. Seçmen son derece kararlı sadece birilerini şok etmek için rengini belli etmeyen bir seçmen profili ile karşı karşıyayız.

Herkes tavrını sandıkta ortaya koyacak. Biz 3. Milletvekili için yarışıyoruz.  Kars’ın tüm kimliklerinin tüm farklılıklarının parlemontoda temsil edilmesini istiyoruz. Dolayısıyla 7 Haziran’da bize büyük bir ilgi gösterip 2011 seçimlerinden yüzde yüz fazla  oy veren seçmenlerin sürpriz bir destek artı bir katkı sağlayacaktır” dedi.