2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bugünün, 19 Aralık 2000 tarihli "hayata dönüş operasyonunun" yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Aygün dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye gitmesi üzerine yaşanan olaylara da değindi, medyanın olayları görmediğini söyleyerek de eleştirdi.

"19 ARALIK'LA İLGİLİ HİÇBİR KAMU GÖREVLİSİ YARGILANMADI"

Operasyonda hayatını kaybeden bir kişinin annesinin kendisine gönderdiği mektubu okuyan Aygün, söz konusu operasyonla ilgili olarak hiçbir kamu görevlisinin yargılanmadığını, sadece birkaç askerin yargılandığını kaydetti.

Aygün, operasyondan sonra bir komutanın, "ordunun envanterinde hiç olmayan bomba kullandık" dediğini ifade ederek, AİHM'in Türkiye'yi "yaşama hakkını ihlal ettiği" gerekçesiyle mahkum ettiğini söyledi.

"ODTÜ'DE YAŞANANLARA MEDYANIN İLGİ GÖSTERMEMESİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Aygün, kürsüde, "Dünkü ODTÜ muharebesinden bir fotoğraf" dediği fotoğrafı gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye gittiğini hatırlatan Aygün, "ODTÜ'de hayata dönüş operasyonuna benzer sahneler yaşandı. Ne mutlu ki ODTÜ'de Deniz'in, Mahir'in peşinden giden devrimci öğrenciler var, Başbakan'ı çok güzel bir şekilde karşıladılar. Orada yaşanan olaylara medyanın ilgi göstermemesini de anlamış değilim" dedi.