CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve halen komada bulunan Berkin Elvan'ın 191 gündür bilincinin kapalı olduğunu belirterek, "Berkin tam 3 mevsimdir komada, 3 mevsimdir gözlerini açmadı ve annesinin elini tutmadı" dedi.

Aygün, Berkin Elvan'ın yakınları ve görgü tanığı Sunay Yıldız ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Aygün, 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın "Gezi direnişinin içinde devletin düşman olarak gördüğü bir mahallede sabah ekmek almaya giderken polis tarafından nişan alınarak başından vurulduğunu" iddia ederek, "Berkin tam 3 mevsimdir komada, 3 mevsimdir gözlerini açmadı ve annesinin elini tutmadı" şeklinde konuştu.

Berkin Elvan'ın 191 gündür bilincinin kapalı olduğunu belirten Aygün, Berkin vurulduktan 9 gün sonra avukatının suç duyurusunda bulunduğunu, ancak aradan geçen zamanda tek bir polisten ifade alınmadığını belirtti.

Berkin'in babası Sami Elvan, oğlunu vuran polislerin yakalanması için etkin bir soruşturma yürütülmediğini ileri sürerek, Başbakan Erdoğan'dan çocuğunu vuran polisleri ortaya çıkarmasını istedi. Elvan, "Neden bizim derdimize derman bulmuyorlar. Bunun hesabını verecekler bana, benim çocuğumu vuran kimse yargılansın" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Berkin'in annesi Gülsüm Elvan da şu an çocuğunun yoğun bakımda değil, okulda olması gerektiğini belirterek, "Sokaklarda oynayan çocuklara bakıyorum benim çocuğum onların arasında yok. Neden benim çocuğum yoğun bakımda?" diye sordu.

Elvan, oğlunun durumuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduklarını da bildirdi.

'ADALET DİLENMEYE DEĞİL, ADALET İSTEMEYE GELDİK'

Olayın meydana geldiği yerde bir çay bahçesinde çalışan Sunay Yıldız, sabah işyerini açmaya giderken Berkin’i gördüğünü, konuştuğunu ve Berkin'in ekmek almaya gittiğini ifade ederek, olayın nasıl meydana geldiğini anlattı.

Yıldız, Berkin'i 20 dakika sonra araç bularak hastaneye götürdüklerini belirterek, "Ailesi ile birlikte biz buraya adalet dilenmeye değil, adalet istemeye geldik. Berkin olaylarla alakası olabilecek yaşta değildi" dedi.

Bu arada gözyaşlarına hakim olamayan baba Sami Elvan toplantı sırasında salondan çıktı.