Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın İl Örgütü, Aydın Valiliği'nin İdlib'de yaşamını yitiren askerler için dün düzenlediği yürüyüş için kentin yerel haber sitelerine attığı belirtilen davete ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

HDP yaptığı yazılı açıklamada, Valiliğin yürüyüşe için gönderdiği davet mesajında, “Aydın Şehitler için Yürüyor’ Valilik önünden başlayacak yürüyüşe tüm Millet Vekillerimiz, Dernek, Vakıf, Sendika, STK temsilcileri, Siyasi parti Temsilcileri (HDP hariç) ve tüm vatandaşlarımızı Türk Bayrakları ile bekliyoruz” ifadelerine yer verdiğine değindi.

‘KAMU GÖREVLİLERİ TOPLUMSAL BARIŞI KORUMALI’

HDP açıklamasında, “Siyasi iktidarın Suriye’deki yanlış politikaları sonucu İdlib’de hayatını kaybeden her gencimiz için üzgünüz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ama bunun siyasi sorumlularının da bilinmesini istiyoruz. Ölen gençlerimiz için Türkiye’de toplumsal tepkiler oluştu" denildi. HDP, Valilik davetine işaret ederek, "Bu ayrımcı ve haksız açıklamayı tasvip etmiyoruz” denildi.

Hiçbir kamu görevlisinin bulunduğu makamda kurum ve kişiler arasına ayrımcı davranamayacağı ifade edilen açıklamada, HDP'nin savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceği vurgusunda bulunuldu.

Açıklamada, "Bölgesel barışın gerçekleşmesi için en gerçekçi yolun diyalog ve müzakere olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Başta Aydın Valiliği olmak üzere tüm kamu görevlilerini toplumsal barışı korunması için sorumluluğa çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı