Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Avusturya’nın "güvenlik gerekçesiyle" getirdiği giriş yasağına rağmen Temmuz ayı içinde bu ülkeye gideceği bildirildi.

Reuters'da yer alan habere göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybetci Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada, tarih belirtmeksizin bu ay içinde Avusturya'ya gideceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybeyci 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle siyasi bir etkinlik için Avusturya'ya gitmeyi planlıyordu. Avusturya makamları, Zeybekci'nin ülkeye girişini yasakladı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, pazartesi günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un Türk ekonomi bakanının ülkeye girişini gerçekten de yasaklamış olduğunu teyit ediyorum" dedi.

Sözcü, sözkonusu etkinliğin "büyük" olduğunu ve Zeybekci'nin olası ziyaretinin "Avusturya'da kamu düzeni ve güvenlik açısından tehdit oluşturacağını" söyledi.

Açıklamada Zeybekci'nin ikili görüşmelerde bulunmak için ülkeye her zaman ziyarette bulunabileceği ancak ülkedeki sorunların Avusturya'ya taşınabileceği 'büyük etkinliklere' izin verilmeyeceği kaydedildi.

Nisan ayındaki anayasa referandumu sırasında Türk hükümetinden siyasetçilerin Almanya, Avusturya ve Hollanda'daki etkinliklerine izin verilmemiş ya da bu etkinlikler iptal edilmişti.

Türkiye bunu sert bir dille eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 vesilesiyle geldiği Almanya'da Türk vatandaşlara hitap etmek istediği etkinliğe de Alman Hükümeti tarafından izin verilmemişti.

(Kaynak:Deutsche Welle Türkçe)