Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından kente gelen Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Heyet ile belediyede bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüştü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınması üzerine kente gelen Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ile beraberindeki heyetin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılanan heyetin ziyaretine belediyede bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Hişyar Özsoy ve Osman Baydemir'in de katıldığı belirtildi.

'HDP'Yİ BY-PASS ETMEYE ÇALIŞACAK'

Belediyeden yapılan açıklamaya göre ziyarette konuşan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın OHAL’i kullanarak, seçimle kazanamadığı her şeyi gasp etmeye çalıştığını ifade ederek şöyle dedi:

"17 ilçe belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ve dolayısıyla tüm belediyelere el konulmuştur. Belediye hizmetleri aksatılarak bunun HDP’ye fatura edileceği şekilde bir süreç işletiliyor. Uzun yıllardır 'belediye hizmet yapmasın' diye uğraşıyorlardı. Yargı baskısı, mali baskı, soruşturma baskılarıyla belediyemizi karalamaya çalışıyorlardı. Buna rağmen halk desteğini azaltamadılar. Kurduğu yargı ağıyla bizi tutuklayarak, siyaset dışı bırakarak önümüzdeki seçimde HDP’yi by-pass etmeye çalışacak."

'TÜRKİYE AB'YE ADAY, TAKİP ETMEK ZORUNDAYIZ'

Başkanı Stanishev ise, Avrupalı Sosyalistlerin Diyarbakır’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Avrupa’daki Sosyal Demokratların temsilcisi olarak, burada olmak için OHAL’in olması oldukça iyi bir sebep. Burada olmamamız Türkiye’de ne olup bittiğini izlemememiz anlamına gelmiyor. Bir darbe girişimi gerçekleşmiş olabilir. Ama yine de bu insan haklarının ve bir takım temel ilkelerin askıya alınmasını gerektiren bir durum değildir. Türkiye Avrupa Birliği’ne aday bir ülke, sonuçta biz de kendi perspektifimizle takip etmek zorundayız." (Kaynak: Hürriyet)