Avrupa'dan parlamenterlerden ve akademisyenlerden oluşan 13 kişilik bir heyet, PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. 

Aralarında, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Sosyal Demokrat ve Sol Grubu milletvekilleri ve akademisyenlerden oluşan 13 kişilik bir heyet, 13 Şubat’ta PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Adalet Bakanlığı’nda cevap bekleyen heyet üyeleri, İstanbul ve Diyarbakır’da da bir dizi temaslarda bulunacak. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşecek olan heyet, temaslarından sonra hazırlayacakları raporu, Avrupa Parlamentosu (AP) ve Birleşmiş Milletler’e (BM) sunacak.

Heyet adına İlerici Sosyalist ve Demokratlar Grubu İttifakı AP üyesi Costas Mavrides ile AP Üyesi Julie Ward tarafından 30 Ocak’ta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Öcalan ile görüşmek için İmralı Adası’na gitmek üzere bir başvuru mektuba yazıldı.

Heyetin mektubunda, şunlara dikkat çekildi: “Sayın Bekir Bozdağ sizden, Sayın Öcalan'a danışmak ve barış sürecinin yeniden başlatılması hakkında bilgi vermek üzere İmralı Cezaevi’ni ziyaret etmek için izin istemekteyiz. Biz Öcalan’ın Türkiye’de Kürt sorununa, demokratikleşme sürecinize barışçıl destek sunacağına inanıyoruz. Delegasyon İmralı Hapishanesi’ni 17, 18 veya 19 Şubat 2017’de ziyaret etmek için izin istiyor. Eğer tüm delegasyon için ziyaret gerçekleştirmek mümkün değil ise seçilecek bir grup adına aynı izni talep ediyoruz. İmralı'yı ziyaret etmenin başlangıcı olarak delegasyondan seçilen bir gruba izin vermenizi rica ederiz. Ayrıca sizinle ve meslektaşlarınızdan herhangi biriyle görüşerek barış sürecinin yeniden başlaması ve Sayın Öcalan ile buluşmadan önce ilerleme yolları hakkında görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu mektuptaki taleplerimizi olumlu değerlendirmenizi büyük bir onur olarak karşılayacağız. Konunun ciddiyeti ve aciliyeti bakımından cevabınızı bekliyoruz.” (Kaynak: Dihaber)