Avrupa'da binler önceki gün Diyarbakır'da HDP'nin seçim mitingine karşı gerçekleştirilen bombalı saldırıları protesto etmek için gösteriler düzenledi.

Mitingde, "Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “HDP halktır, halk biziz”, “HDP meclise”, “Şehit namırın” ile "Katil Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız” sloganları atıldı.

Hamburg, Nürnberg, Frankfurt, Graz, Brüksel, Basel, Paris ve Linz'de yapılan miting ve yürüyüşlerde yapılan konuşmalarda, HDP parti bürolarına karşı düzenlenen kanlı saldırıların sorumlusu olarak AKP hükümeti gösterildi.

"Biz seçimimizi yaptık, Erdoğan'ın saltanatına son" konuşmalarıyla başlayan mitingi, Birleşik Haziran Hareketi, HDP Hamburg ve Demokratik Güç Birliği bileşenleri ortaklaşa düzenledi. Gösteriye bir grup CHP'li de destek verdi. Gösteri sırasında Sternschanze semtinde "Bıji Erdoğan" diye slogan atan bir kadın, kitlenin alkışları ve sloganlarıyla protesto edildi. Yürüyüş komitesi kitlenin provokasyona gelmemesi için anında müdahalede bulundu.

'KANLI OLAYLARIN SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİ'

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona'daki tren istasyonu karşısında yapılan mitingde, Birleşik Haziran Hareketi Meclisi adına Kadriye Baksi tarafından Gezi direnişinin yıldönümü vesilesiyle bir konuşma yapıldı. Türkiye’deki günden güne artan kanlı olayların ve toplumdaki kutuplaşmanın baş sorumlusu olarak AKP hükümeti gösterildi. Açıklamada, "Türkiye ve Ortadoğu halklarının baş belası ve sokaklardaki kanlı provokasyon bilançosunun sorumlusu katliamcı AKP faşizmidir" denildi.

Erdoğan rejiminin iktidarı kaybetme korkusuyla yurdun her yanında meydana gelen şiddet olaylarında toplumu düşman kutuplar haline getirdiği kaydedildi. Konuşma sırasında "Erdoğan biz seçimimizi yaptık, seni başkan yaptırmayacağız" ve "Erdoğan'ın saltanatına son" sloganları atıldı. (Avrupa Postası)