AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın Çaycuma İlçesi’nde katıldığı; cami temel atma töreninde yaptığı konuşmadaki "Dindar bir nesilden kime zarar gelir? Vatana, memlekete, dinine, kendisine, ailesine faydası olur. Ateist, dinsiz bir gençten hiç kimseye fayda gelmez. Kafamızı gözümüzü de yarsalar, bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar bu hafta 4+4+4;geçecek" sözlerine, Eğitim-Sen tepki gösterdi. Eğitim- Sen Çaycuma Temsilciliği, yazılı açıklama yaparak, "Toplumu dindarlar, dinsizler, ateistler diye kamplara ayrıştırmak ve sadece bir mezhebin, bir inancın sözcülüğünü yapmak, devletin ve devleti yönetenlerin görevi değildir" dedi.

 

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma İmam Hatipliler Derneği’nin ilçe merkezinde yaptıracağı Çaycuma Çok Programlı İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii’nin geçen cumartesi günü düzenlenen temel atma töreninde konuştu. Ulupınar, şunları söyledi:

 

"Gençlerimizi yetiştirmemiz lazım. Gençlerimize dinimizi, diyanetimizi, ilmi öretmemiz lazım. Bunu da siz değerli hocalarımız yapıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Dindar bir gençlik, dindar bir nesilden kime zarar gelir? Vatana, memlekete, dinine, kendisine, ailesine faydası olur o şekilde yetişen bir gencin. Ateist, dinsiz bir gençten hiç kimseye fayda gelmez. Kendisine de ailesine de."

 

’KAFAMIZI GÖZÜMÜZÜ DE YARSALAR GEÇECEK’

Camiye, Kuran Kursu’na, İmam Hatip’e ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ulupınar, şöyle devam etti:

 

"Şimdi bu hafta kafamızı gözümüzü de yarsalar, o bant aparatı atıyorlar ya, onu da yapsalar, bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar inşallah 4+4+4 geçecek. İmam Hatiplerin de orta bölümü eskisi gibi tekrardan canlanacak. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Allah bize bunu nasip edecek inşallah."

 

EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ

Eğitim- Sen Çaycuma Temsilciliği, yazılı bir açıklama yaparak Ulupınar’ın bu sözlerine tepki gösterdi. Açıklamada, şöyle denildi:

 

"Özcan Ulupınar, adeta bir din görevlisi edasıyla kendince nasihatte bulunuyor. Bir gencin kendisine, ailesine, memleketine faydalı olup olmamasını, ahlaklı, dürüst ve erdemli olmasını dindarlığa bağlamanın ne evrensel ahlak kurallarında, ne bilimde, ne de eğitim pedagojisinde yeri vardır. Olsa olsa bu görüş, Ulupınar ve kendisi gibi düşünenlerin görüşüdür. AKP temsilcileri, bir taraftan halkın dini duygularını istismar ederken, diğer taraftan da dindarlığın devlet tarafından sistematik biçimde üretilmek istendiğini açıkça ifade etmektedir. Devletin görevi dindar nesil yetiştirmek değil, bütün inançlar karşısında tarafsız durmak ve herkesin özgürce fikirlerini söyleyebilecekleri bir ortam yaratmaktır. Toplumu dindarlar, dinsizler, ateistler diye kamplara ayrıştırmak ve sadece bir mezhebin, bir inancın sözcülüğünü yapmak devletin ve devleti yönetenlerin görevi değildir."