Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM’de gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

PKK'nin serbest bıraktığı kamu görevlilerine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Atalay, kamu görevlilerinin sağlık durumlarıyla ilgili bir sorun olmadığını ifade etti.

Kamu görevlilerinin ailelerine teslimlerinin uygun şekilde yapıldığını belirten Atalay şöyle konuştu:

'SÜRECİN YÜRÜMESİ İÇİN OLUMLU BİR JEST'

''Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil, kesin olarak onu ifade etmek istiyorum. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz. O açıdan memnunuz.''

"JEST" AÇIKLAMALARI

Bu arada, görevlileri teslim eden PKK’nin üç kişilik komitesinde yer alan Süleyman Şahin, Abdullah Öcalan’ın talebi üzerine bu adımı attıklarını söylemiş, “Bu tamamen insani bir durum, herhangi bir karşılık beklemiyoruz” demişti.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt da, yaptığı açıklamada, Atalay'ın da kullandığı "jest" kavramını kullanarak, atılan adımın 'süreç için yapılmış bir jest' olduğunu dile getirmişti.

ATALAY: BDP'NİN SIZMA AÇIKLAMASI DA SÜREÇ İÇİN OLUMLU

''Zaten burada pek provoke edilecek fazla bir boyut da yok. İşte aileleri alıp gidecekler. Dolayısıyla biz olumlu karşılıyoruz. Doğrusu ben BDP'nin dün, kendi aralarındaki konuşma notlarının basına sızdırılmasıyla ilgili açıklamasını ve tavrını da olumlu buluyorum. Yine süreç açısından onu da olumlu buluyorum. Çünkü bu tür şeyler daha önce açıklanmıştı, güven sarsıcı şeyler. Burada açıkça, 'bunu biz yaptık, bizim adamlarımız yaptı ve onlara da gerekli müeyyide uygulandı' şeklinde açıklamalarını da olumlu buluyorum. Yani bu ikisi de sürece doğrusu olumlu katkılar verecek. Zannediyorum vatandaşlarımız için de milletimiz için de bunlar sürece desteği artıcı gelişmelerdir.''

ÖCALAN'LA GÖRÜŞECEK ÜÇÜNCÜ HEYET

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektuplar ile İmralı'ya gidecek üçüncü heyete ve sürecin devamına ilişkin soruyu da yanıtlayan Atalay, ''Her şey iyi yürüyor, bir sorun yok,'' dedi.

Atalay, "Şunu bilin, her şey çok dikkatli yürütülüyor. Burada titiz bir strateji uygulanıyor. Burada şeffaflığa da biz riayet ediyoruz. Bilinmeyen bir şey yok. Her şey biliniyor. Bu şekilde yürümesi de sağlıklı. Bunu, doğrusu toplumsal güveni de artıran bir unsur olarak görüyoruz,'' diye konuştu.