Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, IŞİD’in saldırılarından dolayı Mahmur kampından kaçanlar için “Dönerlerse kapımız açık olacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Hakkari’ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mahmur kampının boşaltıldığını, oradan Türkiye’ye geçmek isteyenler olabileceğini belirterek ” Geri dönerlerse kapımız açık olacaktır, sınırlarımızdan içeri gireceklerdir” dedi.

Yüksekovahaber’den Zeki Dara’nın haberine göre, gazetecilere açıklamada bulunan Atalay, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞID) Musul’un Maxmur ilçesini ele geçirdiği yönündeki bilgiler olduğunu söyleyen Atalay, Mahmur kampının boşaltıldığını, oradan Türkiye’ye geçmek isteyenler olabileceğini bunlara gerekli yardımı yapacaklarını belirtti.

“Irak şu anda en sorunlu olan bölge. Suriye’de olaylar uzun zamandır devam ediyor. Gazze’de büyük katliamlar oldu, 2 bine yakın insan hayatını kaybetti. Dün itibariyle Mahmur kampının boşaltıldığı bilgileri geldi. Oradan Türkiye’ye geçmek isteyenler var. Çoğu zaten bizim vatandaşlarımız. Hakkari civarından gitmiş, Çukurca, Uludere ilçelerinden ve köylerinden olumsuz şartlar nedeniyle gitmişlerdi. Onlar geri dönerlerse kapımız açık olacaktır, sınırlarımızdan içeri gireceklerdir.”

Atalay, bir gazetecinin, “Çözüm sürecinde askeri hareketlilik arttı. Sosyal medyada, ‘YAŞ’ta savaş kararı alındı’ şeklinde yorumlar var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna çözüm süreciyle ilgili herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını söyledi.

“Çözüm sürecinde samimiyet var, artık taraflar birbirine güveniyor. Bunların önlenmesi lazım. Siyasiler bunu çok onaylamıyor ama geniş bir yapı var. Dolayısıyla bu konuları da takip ediyoruz ama yeni bir safhaya geçeceğiz. Daha somut yol haritası üzerinde çalışıyoruz. Bu daha belirleyici olacak. Sınırları iyi çizilmiş, herkes kendi üzerine düşeni yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yol haritası netleşecek. Sonra herkes bu çerçevede kendi üzerine düşeni yapacak.”

10 Ağustos günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Hakkarililerden oy istemeye geldiğini belirten Atalay, “Hakkari’ye Hakkarililerden Erdoğan’a oy vermeleri için geldim. Deminde buraya gelirken cadde üzerindeki esnafları ziyaret ederek Erdoğan’a oy vermelerini istedim. Burada Sayın Demirtaş’ın seçim bürosunu gördüm, bizimde arkadaşlarımız çalışıyor. Demokratik bir ortamda çalışmalarımızı sürdürelim” dedi.