Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt Mahallesi'nde sınırı geçmek isterken askerlerce yakalanan 3 Rojavalı'dan Ciwan Behcet'in askerlerce dövülerek öldürüldüğü ve cesedinin sınır tellerinden Rojava'ya atıldığı iddia edildi.

DİHA’nın haberine göre, Suriye tarafından üç kişi dün akşam saatlerinde Şenyurt'a bağlı Karadoğan mevkinde Türkiye sınırını geçmek isterken askerler tarafından yakalandı.

Habere göre, askerler tarafından yakalanan kişiler öldüresiye dövülürken, dövülen Ciwan Behçet'in yaşamını yitirdiği, Meshut İsmail ve Xıdvan Emin isimli kişilerin de ağır yaralandığı öğrenildi.

İddiaya göre öldüresiye dayak atan askerler daha sonra Behcet'in cansız bedenini ve diğer iki yaralıyı sınır tellerinin üzerinden Rojava'ya attı.

'KANSER HASTASI OĞLU İÇİN PARA ALMAYA GİTMİŞTİ’

Yeğeni Ciwan’ın ölüm haberini alan İsmail Hesen, yeğeninin 8 aydır kan kanseri olan oğlu için Suriye'de bulunan babasının yanına para almak için gittiğini söyledi.

Yeğeninin dün gece saat 01.00 sıralarında Mardin'e gelmek için sınırı geçmeye çalıştığı sırada Karadoğan (Şali) Hudut Karakolu'nda askerlerce yakalandığı belirterek, "Sınırda öldüresiye dövüldükten sonra bunlar onların elbiselerini çıkararak tellerin üzerinden atıyorlar. Dövülme sırasında Ciwan almış olduğu darbelerden dolayı yaşamını yitirdi. Meshut'un ise kolu ve başı kırıldı. Xıdvan ise kafasına ve vücuduna almış olduğu darbeler yüzünden hala Dirbêspîyê hastanesinde tedavi ediliyor" dedi.