Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri birlikleri “büyük şehirlerden nüfusu az olan doğu illerine” taşıyacaklarını söyledi.

Bakan Yılmaz “askeri birliklerin bulunduğu il ve ilçelerde ekonominin geliştiğini, geri kalmış doğu illerine bu birlikleri taşıyarak oranın ekonomisini geliştireceklerini” ileri sürdü.

AKP İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katılmak için uçakla Kars'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük kentlerdeki askeri birlikleri doğu illerine “ekonomiyi kalkındırmak ve bölgeler arasındaki eşitsizliği gidermek” amacıyla taşıyacaklarını iddia etti.

Yılmaz Genel Kurmay Başkanlığının hazırladığı bir planla Silahlı Kuvvetler bölgeler arasındaki kalkınmışlığı azaltabilmek için Batı'dan ziyade Doğu'daki illere de kaydırmayı düşündüklerini söyledi.

Bakan İsmet Yılmaz şöyle konuştu:

“Şunu bilin ki silahlı kuvvetlerin varlığı bir ile canlılık getirir. Ben çok ile gittim ve herkes diyor ki, 'Bize acemi birliği veya usta birliği gönderin' niye? Çünkü, nerede silahlı kuvvetler varsa, orası canlıdır. Malatya'da varsa canlıdır, Konya'da varsa canlıdır. Bölgeler arasındaki kalkınmayı giderebilmek için farklılığı azaltabilmek için en azından büyük şehirlerde silahlı kuvvetler birliklerimizin olmaması lazım. Bunu nüfusu daha az olan illere taşımamız lazım. Genelkurmay Başkanlığımız bir master plan yapıyor. İnşallah bu çalışmadan sonra biz büyükşehirlerimizin silahlı kuvvetlerini, nüfusu daha az olan illere taşımayı düşünüyoruz. Orada da yine bölgeler arasındaki kalkınmışlığı azaltabilmek için Batı'dan ziyade Doğu'daki illere kaydırmayı düşünüyoruz.”