Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde sınırın Suriye tarafından açılan ateşle, terhisine 2 ay kala hayatını kaybeden piyade er Gökhan Çakır’ın, İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki baba evine getirildi.

Askerin cenazesi daha sonra tören için Aliağa merkezinde bulunan Merkez Camii’ne götürüldü.

Oğlunun cenaze töreninde bir çağrıda bulunan Faruk Çakır, “Benim duygum Türk ve Kürt kardeşliği. Oğlum son kurban olsun. Son olsun artık. Anneler ağlamasın. Bu son olsun. Bizim istediğimiz budur” dedi.

‘BİZ BARIŞ İSTİYORUZ, BARIŞ’

Er Gökhan Çakır'ın dayısı Mehmet Yılmaz ise "Acımız büyük. İçimiz yanıyor. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Bir dümenin içine girmiş gidiyoruz. Bizim mağazamıza saldırı söz konusu değil. Biz 'Yok' diyorsak yok. Ne hakla saldıracaklar? Bir Kürt öldüğü zaman bir Türk'ün işyerine mi saldıralım? Hepimizin başı sağ olsun. Biz barış istiyoruz, barış. Savaş istemedik hiçbir zaman. Barış hepimizin isteğidir" dedi.

Gazetelerde işyerlerine saldırıldığını söylediğine yönelik haber çıkan amca Kudbettin Çakır ise "Bizim işyerimize saldırı olmamıştır. Acımız büyük, ateş düştüğü yeri yakar. Başka canlar yanmasın" dedi.

Bu arada bazı aile yakınları ise amcanın dün kameralara konuşurken kendi işyerini değil, diğer illerde Kürtlere ait işyerlerinin yakılmasını kastederek, acılı haliyle böyle konuştuğunu anlattı.

Cenaze töreninin ardından Er Çakır Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.