Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Masum, başkent Bağdat'taki Selam Sarayı'nda Elbu Muhamed aşiretinden bir heyeti kabul etti.

Masum görüşmede, aşiretlere elindeki ağır ve orta sınıf silahları bırakma çağrısında bulundu, toplumun huzuru ve devletin otoritesi için bu silahların yalnızca devletin elinde olması gerektiğini belirtti.

'VATANİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRDİLER'

Terör örgütleriyle mücadelede aşiretlerin üstlendiği rol ve yaptıkları fedakârlıklardan övgüyle bahseden Masum, hukukun üstünlüğüne destek veren aşiretlerin vatani görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Masum, yerel anlaşmazlıkları çözmek için silahlı şiddete başvuran, devlet memurlarının ve doktorların görevini engelleyen ve aşiretler arasında fitne yaratanların hukuki takibata alınması gerektiğini vurguladı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE AŞİRETLER ARASINDA ÇATIŞMALAR ARTTI

Öte yandan Elbu Muhammed aşireti de Cumhurbaşkanının ülkenin birliği bütünlüğü için yaptığı çalışmaların önemini vurgulayarak, silah tüccarları ve şiddete teşvik edenler karşısında hukukun üstünlüğü için desteğe ve devlet kurumlarına yardıma hazır olduklarını aktardı.

Irak'ta güvenlik güçleri, aşiretler arası silahlı çatışmalarda artış nedeniyle ailelerin elindeki ruhsatsız silahların ele geçirilmesi için geçen ay Basra'nın kuzey kesiminde operasyon düzenlenmişti.

(Kaynak: Sputnik)